Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής. Η εκδήλωση "Κυβερνητικό έργο & προοπτικές για τη χώρα"

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στον Πολύγυρο, η ανοικτή εκδήλωση της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με θέμα "Κυβερνητικό έργο και οι προοπτικές για τη χώρα" με καλεσμένους ομιλητές τον τον Μάρκο Μπόλαρη αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Σωκράτη Φάμελλο, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν ερωτήσεις από τους πολίτες και αναπτύχθηκε πλούσιος και ζωηρός διάλογος. Πριν την εκδήλωση ο Μ. Μπόλαρης




συναντήθηκε με φορείς αγροτών και κτηνοτρόφων και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Μάρκος Μπόλαρης αφού έθεσε, κατ' αρχήν το γενικότερο γεωπολιτικό πλαίσιο της περιοχής μας και τη θέση της Ελλάδας μέσα σ' αυτό, με κυριότερη επίπτωση το προσφυγικό ζήτημα, χαρακτήρισε προκλητική τη σημερινή συγκυρία για τη χώρα μας.
Η πλέον μακρόχρονη οικονομική κρίση που πλήττει κράτος στη σύγχρονη ιστορία του, ήταν, στη συνέχεια, το κεντρικό ζήτημα της ομιλίας του, ζήτημα, που όπως είπε, απαιτεί πολιτικές απαντήσεις.
Ως τέτοιο όρισε την κατάρρευση του παραγωγικού προτύπου στη χώρα μας.
Λάθος πολιτικές δεκαετιών οδήγησαν στην αποσάθρωση του πρωτογενούς τομέα και πρότεινε "έξυπνες" πολιτικές στη διαχείριση και προώθηση των ελληνικών προϊόντων πιστοποιημένης ποιότητας και καινοτομίες που θα οδηγήσουν στο άνοιγμα αγορών και στην αύξηση του ΑΕΠ, μέσω των εξαγωγών.
Αυτό θα είναι και το νέο παραγωγικό πρότυπο που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση, κατέληξε.

Για τον Σωκράτη Φάμελλο, οι τρεις νίκες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές αναμετρήσεις του τελευταίου χρόνου, εξέφρασαν την ανάγκη του κόσμου για αλλαγή στους όρους της ζωής του.
Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας, είπε, που έχει υποχρέωση να καθαρίσει τη χώρα από παλιές νοοτροπίες βολέματος, πελατειακών σχέσεων, διαπλοκής και διαφθοράς που οδήγησαν στη διόγκωση του τομέα υπηρεσιών ρουσφετολογικού χαρακτήρα.
Ειδικότερα για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, ανέφερε, πως είναι φαινόμενα που ακόμα επικρατούν και πως το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών είναι μια προσπάθεια να σπάσει ένας φαύλος κύκλος.
Έκανε έναν απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου, και ειδικά του τελευταίου διαστήματος, με σημαντικότερα σημεία την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπου χαρακτήρισε ψέμα τον αφελληνισμό τους, τα κόκκινα δάνεια, που προσφέρουν ομπρέλα προστασίας σε περισσότερους δανειολήπτες-σε συνδυασμό και με το νόμο Κατσέλη-και τον προυπολογισμό, που αρχίζει να ισορροπεί στην αναλογία άμεσων και έμμεσων φόρων.
Η κυβέρνηση, κατέληξε, θέλει παραγωγή για εργασία και όχι μόνο για πλούτο, αφού ξέρει πως μόνο έτσι θα υπηρετήσει την κοινωνική συνοχή και το κοινωνικό κράτος. 

Από την μεριά της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, ο νέος συντονιστής της Στέλιος Παπαματθαίου, τόνισε την αναγκαιότητα της εξωστρέφειας των μελών του κόμματος με την συνέχιση παρόμοιων ενημερωτικών εκδηλώσεων 
σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε άλλους δήμους του νομού, εκτός των άλλων πρωτοβουλιών που θα πάρει η Ν.Ε. στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης των κομματικών οργανώσεων αλλά και της γείωσης τους με την κοινωνία της Χαλκιδικής.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: