Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Παιδιά του ίδιου Θεού /// Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος

Υπέρ του νομοσχεδίου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων
Κατά ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛΛ., Χρυσή Αυγή. Διχασμένη η Ν.Δ.
Αλ. Τσίπρας: Κλείνει ένας κύκλος ντροπής (video στη συνέχεια)
Ο αγώνας κατά του ρατσισμού και κάθε μορφής διάκριση συνεχίζεταιΣτην αναγνώριση των δικαιωμάτων που θα έπρεπε να ισχύουν για όλους τους πολίτες και σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που έως τώρα βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό προχώρησε η ελληνική Βουλή, υιοθετώντας το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης που



κατέθεσε η κυβέρνηση
Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική πολιτεία και κοινωνία αναγνωρίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι έναντι του Θεού αλλά και έναντι του νόμου, απολαμβάνοντας τα ίδια οικονομικά, κληρονομικά, ασφαλιστικά κ.ά. δικαιώματα.

Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος

Δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που να μην έχει... ορκιστεί, άμα τη αναλήψη των καθηκόντων της, ότι "θα πατάξωμεν τη φοροδιαφυγή". Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος καμία δεν θέλησε -ή δεν μπόρεσε- να τηρήσει τον όρκο της. Σίγουρα δεν το θέλησαν οι αμέσως προηγούμενες, που επί τρία χρόνια έκαναν βόλτες το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ.

Για την τωρινή έχουμε ισχυρές ενδείξεις -και δη στις πρώτες εκατό μέρες της θητείας της- ότι το θέλει.
Πρώτον, ανταποκρίθηκε σε μια προσφορά που υπήρχε επί τρία ολόκληρα χρόνια στο τραπέζι να πάρει από το υπουργείο Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας ακόμη μία λίστα -θα τη λέμε "λίστα Μπόργιανς" για συντομία- με πάνω από 10.000 λογαριασμούς Ελλήνων στην ελβετική τράπεζα UBS.
Δεύτερον, δεν... αποθάρρυνε τους οικονομικούς εισαγγελείς να κάνουν έφοδο στην αντιπροσωπεία της τράπεζας στην Αθήνα για να μαζέψουν ενοχοποιητικά στοιχεία - καθώς εννοείται ότι καταθέτης δεν σημαίνει υποχρεωτικά φοροφυγάς.
Και τρίτον, κατέθεσε χτες στη Βουλή τροπολογία που λύνει τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων. Επιτρέπει ουσιαστικά τη χρήση των στοιχείων από τις κάθε είδους λίστες, ώστε να μην μπορούν να επικαλεστούν οι μελλοντικοί κατηγορούμενοι φοροφυγάδες πως διώκονται βάσει στοιχείων τα οποία αποτελούν προϊόν "εγκλήματος". 
Σαν να λέει, δηλαδή, ο δολοφόνος ότι δεν είναι δυνατόν να καταδικαστεί επειδή οι διωκτικές αρχές απέκτησαν παράνομα το μείζον αποδεικτικό στοιχείο, το όπλο του εγκλήματος.

Για την ώρα, η κυβέρνηση κάνει τα αυτονόητα - αυτά που δεν έκαναν οι προηγούμενες
Χωρίς να ανακαλύπτει εκ νέου την πυρίτιδα, αλλά ακολουθώντας τις καλές πρακτικές των άλλων. 
Για παράδειγμα των Γερμανών, που και λίστες -προϊόν κλοπής- αγόρασαν, τουλάχιστον 11, και τη χρήση τους νομιμοποίησαν -μέσω μιας σολομώντειας απόφασης του Συνταγματικού τους Δικαστηρίου- και κυρίως λεφτά μάζεψαν. 
Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες αγόρασαν την πρώτη λίστα -από κάποιον υπάλληλο μιας τράπεζας του Λιχτενστάιν- το 2006. 
Οι οικονομικοί εισαγγελείς έβγαλαν στη σέντρα υπό τα φώτα της δημοσιότητας έναν από τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες της λίστας, τον τότε πρόεδρο των γερμανικών ταχυδρομείων Κλάους Τσουμβίνκελ, τον τάραξαν στα πρόστιμα και τον έστειλαν φυλακή, ενώ παράλληλα έστειλαν ισχυρό μήνυμα στους... ομολόγους του ότι καλά θα κάνουν να αυτοκαταγγελθούν και να περάσουν από το ταμείο.
Η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης θα κριθεί από το αν θα κάνει κι αυτό το τελευταίο βήμα: Αν θα φέρει τα λεφτά στο ταμείο.

Αλ. Τσίπρας για το σύμφωνο συμβίωσης: "Κλείνει ένας κύκλος ντροπής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: