Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Κυβέρνηση, προς Γερμανικό Τύπο: "Ούτε κούρεμα, ούτε grexit - Περαστικά"

"Οι εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν - Ούτε κούρεμα καταθέσεων, ούτε grexit"
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά όσων επιμένουν να παραπληροφορούν όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου"Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείςδεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit" υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της  Welt της Κυριακής, η ελληνική κυβέρνησή «έχει καθυστερήσει σημαντικά» σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα και υποστηρίζει πως «η πρώτη αξιολόγηση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Οκτώβριο, δεν αποκλείεται να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού». 
Σε ό,τι αφορά τη σύσταση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει, επίσης, πως «η Ελλάδα φαίνεται να μην έχει κάνει καμία πρόοδο» και αναφέρει: «Το Ταμείο ήταν βασικός όρος της Γερμανίας για το τρίτο πακέτο διάσωσης. 
Η Αθήνα επρόκειτο να παρουσιάσει μέχρι τον Οκτώβριο προτάσεις για τη μορφή του Ταμείου, ώστε αυτό να μπορεί να αναλάβει δράση από τα τέλη του έτους». 
«"Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καν σχέδιο", σχολιάζουν φανερά εκνευρισμένοι διαπραγματευτικοί κύκλοι», εκτιμά στο ίδιο δημοσίευμα η Welt της Κυριακής.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της κυβέρνησης
Σχετικά με σημερινά προκλητικά δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου
Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. 
Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. 
Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit.
Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο. 
Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. 
Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. 
Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη.
Περαστικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: