Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Σκουριές. Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τη Siemens στην Eldorado Gold

Τα πρώτα δείγματα είναι σίγουρα αποθαρρυντικά. Όχι ότι δεν γνωρίζαμε το παρελθόν, το ποιόν και τις προθέσεις του, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε πλέον δείγματα... αρχηγικής γραφής. Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε με το "καλημέρα" να τείνει ευήκοα ώτα και χείρα βοηθείας στην Eldorado Gold, η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν επιθυμεί να τηρήσει τον νόμο, τους περιβαλλοντικούς όρους και το δημόσιο συμφέρον. Και αυτό με την αιτιολογία ότι με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης θα φύγουν οι επενδυτές και θα χαθούν θέσεις εργασίας.




Άλλωστε, στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρει: "Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό".

Το πόσο προσχηματικές είναι οι αναφορές του προέδρου της Ν.Δ. για τις θέσεις εργασίας φαίνεται από το ότι απέλυσε 7.000 δημοσίους υπαλλήλους, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, "ετοίμαζε" άλλες 8.000, ενώ κυνήγησε ανελέητα τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να "βάλει" στο παιχνίδι του κέρδους εταιρείες οι οποίες θα έκαναν συμβάσεις με το Δημόσιο.

Νεοφιλελεύθερος από κούνια θα μπορούσε να πει κανείς, ο οποίος μάλιστα σέβεται τον εαυτό του, για αυτό, όπως πολλοί πολιτικά όμοιοί του, θήτευσε σε θέση του Δημοσίου. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, από τη συνολικά δεκαετή εμπειρία του στον ιδιωτικό τομέα, τα 3 χρόνια απασχολήθηκε στην Εθνική Τράπεζα.

Σχετικά με την υποτιθέμενη δυσφήμηση της χώρας... 
Αλήθεια, αν δοθεί το σήμα διεθνώς ότι στην Ελλάδα γίνονται επενδύσεις με καταπάτηση κάθε οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, ότι είμαστε μια χώρα "μπάτε σκύλοι αλέστε", θα είναι προς το συμφέρον μας; 
Αν δεν υπάρχει ο σεβασμός στη νομοθεσία και δεν τηρούνται οι ευρωπαϊκοί κανόνες, τότε θα έρθουν υγιείς επενδυτές; 
Μάλλον όχι.

Άλλωστε η παρελθούσα "εμπλοκή" του ονόματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη Siemens δεν αποτελεί διαφήμιση του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας στο εξωτερικό. Εκτός αν η επιθυμία του νέου προέδρου της Ν.Δ. είναι να... προσελκύσει τέτοιου είδους επενδυτές.

Γιάννης Αγουρίδης avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: