Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Σκουριές. Πειθαρχικός έλεγχος Υπ. Δικαιοσύνης, στην Εισαγγελία Χαλκιδικής...

...επειδή καθυστερεί να ελέγξει καταγγελίες κατά της «Ελληνικός Χρυσός» 
Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη σχετικά με την "καθυστέρηση της Εισαγγελίας Χαλκιδικής να διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεων που αφορούν στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ"  για τα Υποέργα Ολυμπιάδας και Μαύρων Πετρών των Μεταλλείων Κασσάνδρας (διαβάστε σχετικά εδω) ο Υπ. Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση της Δικαιοσύνης, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2013 που





έγιναν οι καταγγελίες των κατοίκων για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, μέχρι και σήμερα δεν έχουν ελεγχθεί. «Δεν μπορώ να βρω σαφή εξήγηση. Έχω ζητήσει την διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον υπουργό και τη βουλευτή, από το 2012 στα υποέργα Ολυμπιάδας και Μαύρων Πετρών (εγκαταστάσεις Μαντέμ Λάκκου) των Μεταλλείων Κασσάνδρας, που βρίσκεται στον Δήμο Αριστοτέλη έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων.

Το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αναφέρει ότι η δραστηριότητα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» έχει προκαλέσει ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 το Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος διαβίβασε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής Πράξεις Βεβαίωσης Παράβασης για τις παραβάσεις με την οποία ζητείται να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση.

Η Κ. Ιγγλέζη είπε ότι έχει παρέλθει μεγάλο διάστημα χωρίς να έχει γίνει τίποτα από την Δικαιοσύνη. «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εισαγγελία Χαλκιδικής έχει καθυστερήσει στη διερεύνηση καταγγελιών πολιτών κατά της «Ελληνικός Χρυσός»», πρόσθεσε.
Όμως ο κ. Παρασκευόπουλος εκτίμησε ότι «το τρίμηνο διάστημα που έχει παρέλθει δεν είναι υπερβολικό» για τα δεδομένα που λειτουργεί η Δικαιοσύνη, αλλά διαβεβαίωσε ότι «θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο της καθυστέρησης με πολλή προσοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: