Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΥΓΗ. Χτύπημα υψηλού κινδύνου /// "Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα"

*Αντίποινα παντού ανακοίνωσε ο Ερντογάν έχοντας φωτογραφίσει ως δράστες τους Κούρδους του ΡΚΚ *O Nταβούτογλου ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση κορυφής με θέμα το προσφυγικό. Θρυαλλίδα απρόβλεπτων εξελίξεων η βόμβα που εξερράγη στην καρδιά της Άγκυρας με στόχο στρατιωτικούς, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι θα υπάρξει απάντηση της Τουρκίας «παντού και σε κάθε περίπτωση» κάνοντας λόγο για πιόνια και δυνάμεις που απεργάζονται τον διαμελισμό της χώρας. Η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στο υπουργείο Άμυνας, στη Βουλή και στο γραφείο του πρωθυπουργού σκότωσε τουλάχιστον 28 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 60 χθες το βράδυ. Καλά σχεδιασμένη η επίθεση και η βόμβα διέλυσε λεωφορεία του στρατού που σταμάτησαν σε φανάρι κεντρικής πλατείας, λένε αξιωματούχοι. Οι αρχές επέβαλαν μπλακ άουτ στην ενημέρωση. Ενώ η Τουρκία ετοιμάζεται για τα επόμενα βήματα,



αξιωματούχοι «δείχνουν» τους Κούρδους του PKK, αλλά υποπτεύονται και τους τζιχαντιστές αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. 
Ο απόηχος έφτασε στις Βρυξέλλες, καθώς ο Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το ταξίδι του και τις συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό.

"Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα"

Το επιμελώς προετοιμασμένο - σκηνοθετημένο τραμπούκικο παραλήρημα των χρυσαυγιτών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής είναι εξαιρετικά σοβαρό για να περάσει σαν άλλο ένα απλώς ακραίο περιστατικό των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής.
Ήταν ένα χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας. Όχι μόνο γιατί έγινε μέσα στη Βουλή, αλλά γιατί ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή της νομιμότητας σε μια καίρια συνεδρίαση του Κοινοβουλίου.
Εκτός από τους άγραφους νόμους που προσδιορίζουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα σοβαρά εθνικά θέματα, υπάρχουν και οι νόμοι. Και σύμφωνα με τον νόμο οι συνεδριάσεις της συγκεκριμένης επιτροπής είναι κλειστές και απόρρητες. Και έτσι πρέπει να είναι.
Γιατί εκεί επιτελείται μια ύψιστη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Οι αρμόδιοι υπουργοί της εκλεγμένης κυβέρνησης ενημερώνουν τους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων για θέματα ύψιστης εθνικής ασφαλείας και κυρίως για τις πτυχές τους που δεν μπορούν να ειπωθούν δημόσια.
Αυτός ο νόμος παραβιάστηκε με τον πιο απρόκλητο τρόπο όχι μόνο από τον βουλευτή που κατέγραψε, μόνταρε και δημοσιοποίησε την υβριστική και τραμπούκικη συμπεριφορά του, αλλά από ολόκληρη τη Χρυσή Αυγή που τον καλύπτει.
Τέτοιοι βουλευτές και τέτοια κόμματα με αυτές τις συμπεριφορές αποτελούν ύβρι όχι μόνο για το δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά και, κυρίως, για τους πολίτες αυτής της χώρας.
Μπορούν να παρευρεθούν στην επόμενη συνεδρίαση της ίδιας επιτροπής;
Μπορούν να συμμετέχουν σε αντίστοιχες διαδικασίες εθνικής συνεννόησης αν για παράδειγμα γινόταν συζήτηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Υπάρχουν όμως και άλλα κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν ανοικτά.
Ποια είναι τα όρια της δημοσιοποίησης; 
Πώς και με ποια διάσταση αντιμετωπίζονται τέτοιες παράνομες συμπεριφορές;
Ως κοινωνία οφείλουμε να σκεφτούμε πολύ σοβαρά και να απαντήσουμε άμεσα, καίρια, με αποφασιστικότητα και κυρίως με... νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: