Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, για τη συνάντηση της Ν.Ε. με μεταλλωρύχους

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα” μετά από απαίτησή τους, είχαν σήμερα στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, στα γραφεία του κόμματος στον ΠολύγυροΣτην συνάντηση και εν μέσω σκόπιμης έντασης -αλλά και απειλών- εκ μέρους κάποιων (έχοντας μάλιστα μαζί τους βιντεοκάμερα και φωτογράφο...) τέθηκε το ζήτημα για το μέλλον των εργαζομένων που απολύει η εταιρίαΜε ψυχραιμία αλλά και καλή



διάθεση για ουσιαστικό διάλογο -και πάντως όχι με κλειστές πόρτες- τους εκφράσαμε την πάγια και χιλιο-ειπωμένη θέση μας ότι διαφωνούμε με την εξόρυξη στις Σκουριές
Στο ζήτημα των απολυμένων τους εκφράσαμε ότι για τις απολύσεις δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά η ίδια η εταιρία που τους χρησιμοποιεί ως εκβιασμό.
Τους επισημάνθηκε, ότι η συνέχιση των υπόλοιπων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων είναι αποκλειστική ευθύνη της εταιρίας με την υποχρέωση της εφαρμογής της νομιμότητας και των κανόνων των περιβαλλοντικών μέτρων που η ίδια έχει υπογράψει.

Από τη μεριά μας, δεν κάναμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το να τους εκφράσουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μια ανάπτυξη της περιοχής που θα διασφαλίζει τόσο την εργασία των μεταλλωρύχων, όσο και των υπόλοιπων παραγωγικών δραστηριοτήτων που απασχολούν χιλιάδες κατοίκους και που θα πληγούν ανεπανόρθωτα από την καταστροφική επέκταση στις Σκουριές.

Δεν είμαστε αφελείς: η σημερινή προσχεδιασμένη συνάντηση είναι μέρος της "αυτο-επιβεβαιούμενης προφητείας" κοινωνικής έντασης που προωθείται τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα από διάφορους πολιτικούς, μιντιακούς αλλά και εξωθεσμικούς κύκλους. Ενδεικτικό είναι ότι καθ' όλη την διάρκεια της συνάντησης, αρνήθηκαν να κουβεντιάσουν με νηφαλιότητα και με διάθεση προτάσεων που επανειλημμένα τους καλέσαμε να καταθέσουν. 
Ακόμα και έτσι όμως, δεν είμασταν, ούτε τώρα είμαστε αντίθετοι στον διάλογο μαζί τους για αυτό το πράγματι σοβαρό ζήτημα που προκύπτει με αποκλειστική ευθύνη της El Dorado. 
Φτάνει αυτός ο διάλογος να είναι ουσιαστικός, αποτελεσματικός και όχι προσχηματικός.

Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και κάνατε ντου στα γραφεία του Συριζα.
Κανονισμένα ολα. Κάμερα να ακολουθεί τα βήματά σας στο ΝΤΟΥ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και να καταγράφει το αγανακτισμένο ηφος του ... αυτού με τα σηκωμένα μανίκια.
Και αρχισε η αποκάλυψή σας. Μια κοπέλα απέναντι σε επτά επιθετικούς και με υφος φουσκωτού να απαντά με ηρεμία στο μαγκίτικο ηφος του ... αυτού με τα σηκωμένα μανίκια που δίνει παράσταση μπροστά στην κάμερα . Και σας ρωτάει το ποιό απλό. Εσείς παιδια δεν την βλέπετε την καταστροφή στον Κάκαβο; Ποιά καταστροφή!!!!! ειδατε πουθενά καταστροφή !!!! ρωτατε εσείς. Αυτή που φαίνεται και απο τη σελήνη σας λέω εγώ. Γιατί εσεις νομίζετε οτι κάνετε συνδικαλισμό αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που προκαλούν οι ενέργειες της εταιρείας . Αδιαφορώντας για τις 21 περιβαντολογικές παραβάσεις της. Αδιαφορώντας που ολα τα χωριά καταναλώνουν τόνους εμφιαλωμένων απο τότε που ξεκίνησαν οι σκουριές . Και νομίζετε οτι ειναι συνδικαλισμός να εχετε μετατραπεί σε σκυλάκια στο μπαμπρίζ του αυτοκινήτου της εταιρείας με μοναδικό αιτημα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ απο μια παράνομη Εταιρεία.
Και το βίντεο τελειώνει εδω 4.05 λεπτά παράσταση.
Και κραυγές.Να ερθουν εδω οι υπευθυνοι της ΝΕ (που βέβαια ηταν στα χωριά τους). Και μετά; Τι εγινε με την συνάντηση με τους υπευθυνους του ΣΥΡΙΖΑ που απ οτι πληροφορήθηκα ηρθαν ολοι; Και η βουλευτής.

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αλλα και θέματα συζήτησης που μας απασχολούν πραγματικά και δεν μείνατε να τα θέσετε στους υπευθυνους του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εσας το μόνο που σας ενδιέφερε ειταν η τηλεοπτική προβολή του επισοδιακού !!! ΝΤΟΥ.
1. Μήπως η εταιρεία μας χρησιμοποιεί εκβιαστικά για ενα εργο που δεν πρόκειται να γίνει;
2. Μήπως η εταιρεία μας βάζει να μαλώνουμε με την τοπική κοινωνία ενω ο καναδός Rait λέει οτι δεν εχουν εγκριθεί αδειες απο το 2012 αρα ολον αυτό τον καιρό η εταιρεία ηταν παράνομη;
Αλήθεια μετά την απόφαση του ΣΤΕ γιατί δεν δουλευει η εταιρεία; Εδω δουλευε χωρίς αυτήν τώρα πού κολλάει;
3. Πρέπει να εξετασουμε τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της περιοχής μας με την πιθανότητα να μην γίνει το εργοστάσιο;
4. Τι θα γίνει με τους πραγματικούς μεταλλωρύχους αν φύγει η εταιρεία;
5. Πώς θα διασφαλιστούν οι θέσεις επαναλαμβάνω ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ οπως λέει ο σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ;
6. Με ποιό ιδιοκτησιακό καθεστώς θα συνεχιστουν οι μεταλλευτικές δραστηριότητες εκτός σκουριών αν φύγει η εταιρεία;
Εσεις ομως φροντίσατε να δείξετε μόνο το ΝΤΟΥ γιατί αυτό θέλατε. Για να μπορείτε να προκαλείτε μόνον την αντιπαλότητα και να μεταφέρετε διχαστικές πληροφορίες σε ολους μας.
Το ΝΤΟΥ αυτό δεν ηταν των ΤΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ηταν ακόμα μια παράσταση ισχυροποίησης ενος παραγοντικού εργοδοτικού συνδικαλισμού και οι μεταλλωρύχοι του γυρίζουν την πλάτη.
Βρε κουτά σας πήραν ολοι χαμπάρι