Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Σκουριές. Κυβέρνηση και Δήμος να εφαρμόσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το νόμο ΤΩΡΑ !

Nέες παράνομες εργασίες δόμησης στο εργοστάσιο εμπλουτισμού (φωτογραφίες) 
προβοκατορας: Το ελάχιστο που Απαιτούμε, είναι η εφαρμογή της Νομιμότητας, από την Κυβέρνηση (Υπ. Περιβάλλοντος) και από τον Δήμο Αριστοτέλη (Πολεοδομία). Αλλά, ΤΩΡΑ - ΑΜΕΣΩΣ... Χθες...
Υποτίθεται ότι ζούμε σε ευνομούμενη χώρα και υποτίθεται ότι στις ευνομούμενες χώρες τέτοια πράγματα δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν… Στις Σκουριές, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει κατασκευάσει ένα ολόκληρο εργοστάσιο μέσα στο δάσος, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ! 
Οι κάτοικοι που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις Σκουριές
την Παρασκευή 19/2, διαπίστωσαν ότι η ανέγερση του ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ εργοστασίου συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς, χωρίς αιδώ και χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα. 
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μας γελούν τα μάτια μας και ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι «δόμηση του εργοστασίου» αλλά «εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού» ! 

Επειδή το 2012 η εταιρεία δεν μπορούσε να βγάλει άδεια δόμησης για το εργοστάσιο, μια και το κτίριο που ζητούσε να χτίσει ήταν αντίθετο στην τότε ισχύουσα νομοθεσία, έκανε το εξής κόλπο: με μια ΨΕΥΔΗ βεβαίωση μηχανικού περί «τήρησης των όρων δόμησης της περιοχής του έργου», πήγε στην αρμόδια για τα μεταλλεία υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και πήρε πρώτα την άδεια εγκατάστασης του εξοπλισμού, δηλαδή την άδεια να κατασκευάσει το εσωτερικό του εργοστασίου. 
Πρόκειται προφανώς για ένα παράλογο πρωθύστερο
Με πρόσχημα αυτή την άδεια και χωρίς καμία παρέμβαση ή έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη, η Ελληνικός Χρυσός κατασκεύασε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του εργοστασίου, δημιουργώντας τετελεσμένα στις Σκουριές. 
Έμεινε να υπολείπεται μόνον η τοποθέτηση του μεταλλικού στεγάστρου και τώρα ΠΑΡΑΝΟΜΑ το φτιάχνουν και αυτό.


Στις φωτογραφίες φαίνονται κολώνες από μπετόν, με «αναμονές» για να πέσει κι άλλο μπετόν και «αγκύρια» για την τοποθέτηση των κατακόρυφων μεταλλικών δομικών στοιχείων. 
Κάποια από αυτά έχουν ήδη τοποθετηθεί και τα υπόλοιπα βρίσκονται δίπλα και περιμένουν. 
Όλες αυτές οι εργασίες απαιτούν Άδεια Δόμησης και χωρίς αυτήν είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ και η αρμόδια Πολεοδομία πρέπει να επέμβει αμέσως και να τις σταματήσει.

Η ασυδοσία της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. 
To Yπουργείο και η αρμόδια υπηρεσία δόμησης να εφαρμόσουν επιτέλους το νόμο και να επιβάλουν όλα όσα προβλέπονται για τις αυθαίρετες κατασκευές.


Διαβάστε για το θέμα και στο epitropiagonapanagia  

Δεν υπάρχουν σχόλια: