Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΥΓΗ. Μονόδρομος ο διάλογος /// Όταν η διαπλοκή πήγε... Ζάππειο (δις)

Μονόδρομος ο διάλογος-Ακρότητες και ακροδεξιοί ζημιώνουν τους αγρότες
*Πρωθυπουργός και κυβέρνηση έτοιμοι να συζητήσουν και να προωθήσουν δίκαιες λύσεις σε όλα τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου *Β. Αποστόλου: Η φορολογία θα παραμείνει χαμηλά και για το 2015 (στα επίπεδα του 2014)
Η τυφλή σύγκρουση με την κυβέρνηση, στην οποία εξωθούν τους αγρότες ακραία στοιχεία που καπηλεύονται τις ανησυχίες τους για μικροπολιτικά οφέλη, όπως φάνηκε και από διάφορα "επεισόδια" κατά το χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα, είναι ατελέσφορη και βλαπτική. Και για τους αγρότες και για τη χώρα. Ο διάλογος αγροτών - κυβέρνησης, για να διαλυθούν παρεξηγήσεις και να αναζητηθούν δίκαιες λύσεις σε μια σειρά πραγματικά προβλήματα, αναδεικνύεται σε μονόδρομο. Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι ενός τέτοιου διαλόγου και οι αγρότες φαίνεται να εγκαταλείπουν την αρχική




αδιαλλαξία συζητώντας επί συγκεκριμένων προτάσεων.



Όταν η διαπλοκή πήγε... Ζάππειο (δις)

Το Ζάππειο έχει ταυτιστεί πολιτικά τα τελευταία χρόνια με δύο πρώην αρχηγούς
Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν πήγε στο Ζάππειο το 2007 για να ρίξει τον τότε αρχηγό του, και τον πρώιμο... Αντώνη Σαμαρά, που εκφώνησε στο Ζάππειο το 2012 τον πολιτικό του "Θούριο" κατά του Μνημονίου. 
Τώρα πια ήρθε σύσσωμη η διαπλοκή να πάει στο δικό της Ζάππειο, όχι μόνο για να κάνει τα πάντα ώστε να ανατρέψει την κυβέρνηση (α λα Βενιζέλος), αλλά και για να διαδηλώσει την ένταξή της στο αντιμνημονιακό μπλοκ (α λα Σαμαράς).

Ναι, στο αντιμνημονιακό μπλοκ ! 
Αφού για πρώτη φορά κήρυξαν τον πόλεμο, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, για να μην περάσει μια δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία (αυτό ποσώς τους ενδιαφέρει), αλλά και δέσμευση απέναντι στους δανειστές (που σε άλλη περίπτωση θα ήταν αδιαπράγματευτο για τα κανάλια τους να... μην περάσει): η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. 
Τα κανάλια και τα κόμματα που πήγαν χέρι - χέρι με τη διαπλοκή όλα τα τελευταία χρόνια υψώνουν μαζί το ανάστημά τους, όχι μόνο στην Ε.Ε. και την κυβέρνηση, αλλά κυρίως στην κοινωνία. 
Με εκπληκτική ταχύτητα οι κατασκευαστές του "Η Ελλάδα κομμένη στα δύο" πέρασαν γρήγορα στις "δίκαιες απαιτήσεις των διαδηλωτών".
Οι θεμελιωτές του δόγματος "η οικονομία δεν αντέχει" μεταμορφώθηκαν εν μια νυκτί στο "δίκιο της γραβάτας".
Από την άλλη τα κόμματα - εμπροσθοφυλακή της τρόικας, που ήταν οι θιασώτες του "υπογράψτε ό,τι σας δώσουν", πέρασαν στο "πάρτε πίσω το νομοσχέδιο" κι ας πάει και το παλιοgrexit!

Γιατί; Διότι τα κόμματα που έστρωσαν το χαλί στη διαπλοκή, οι πολιτικοί που υπέγραψαν τα έργα και της ημέρες της διαπλοκής και τα κανάλια που εκπέμπουν την αποτελεσματική και "εύρωστη" "τριγωνική συμμαχία" υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν μόνο όταν είναι όλοι μαζί. 
Και ξέρουν ότι θα καταποντιστούν, όλοι μαζί, τώρα που δρομολογούνται υγιείς κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Επειδή ο ένας υπάρχει όσο υπάρχει ο άλλος.
Το πρώτο σήμα δόθηκε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που δεν μπορούν πλέον να χορηγούν θαλασσοδάνεια ούτε να δίνουν ρευστότητα όταν δεν παίρνει κανείς άλλος στην αγορά.
Τώρα η αδειοδότηση των καναλιών δίνει τη δεύτερη και χαριστική βολή στη... βολή τους!
Όπως έδειξαν και στη Βουλή την Πέμπτη, δεν ξέρουν να χάνουν. 
Ήρθε η ώρα να το μάθουν και αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: