Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Απειλεί με αγωγή τον Π. Σκουρλέτη η Eldorado - Η απάντηση του υπουργείου

Ο επικεφαλής της Eldorado Gold Corporation απέρριψε ως αβάσιμες και ψευδείς τις κατηγορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, σε ενημέρωση προς την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., ενώ προανήγγειλε και κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα ελληνικά δικαστήρια κατά του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Η ανακοίνωση:«O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε
 στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς.
Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμιση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».
Ο Π. Σκουρλέτης κατηγορεί τον διευθύνοντα της Eldorado Gold για παιγνίδια με τις μετοχές της εταιρείας
Ο κ. Σκουρλέτης κατηγορεί τον κ. Wright ότι σορτάρισε τις μετοχές της εταιρείας του, κοινώς δανείσθηκε και πούλησε τις μετοχές για να τις αγοράσει σε χαμηλότερη τιμή και να βγάλει κέρδος, πριν την συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου.
«Ο Wright είναι CEO, είναι έξυπνος και είναι έμπειρος. Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας πως η μετοχή της εταιρείας θα έκανε βουτιά», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο Bloomberg
«Γιατί το έκανε αυτό; Κατά την άποψή μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. Έίπες στους φίλους σου πως θα έλεγες αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να πουλήσουν από πριν τις μετοχές τους και να αγοράσουν στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές.» 

Η απάντηση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος:

«Ο υπουργός έχει το δικαίωμα να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις και να την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον», απαντά το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην Eldorado Gold με αφορμή την πρόθεση του επικεφαλής της Πολ Ράιτ να καταθέσει αγωγή σε βάρος του Πάνου Σκουρλέτη. 
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι «όπως ο κ. Ράιτ είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον».

"Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται»
Μετά τους "εκβιασμούς" της El Dorado Gold ότι θα αποχωρήσει, εφόσον δεν εγκριθούν τα αιτήματά της ανεξαρτήτως της νομιμότητάς τους, σήμερα ο επικεφαλής της Paul Wright προχώρησε και στην εκτόξευση απειλών για αγωγές. Καλό θα είναι ο κ. Wright να γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται. Στο θέμα της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος δεν χωρούν εκπτώσεις"

Δεν υπάρχουν σχόλια: