Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Αλ. Τσίπρας, στο Υπ. Συμβούλιο: "Επιχειρούν θεσμική εκτροπή..." (video)

"Η διαπλοκή τελειώνει, θα αντέξουμε να υλοποιήσουμε την εντολή που τρεις φορές μας έδωσε ο ελληνικός λαός" διεμήνυσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 
"Ο καιρός της υπομονής της κυβέρνησης στην αντιπολίτευση για την απαραίτητη συναίνεση για τη σύσταση του ΕΣΡ έλαβε τέλος. Η άρνηση τους αποτελεί θεσμική εκτροπή. Η συναίνεση δεν είναι προαιρετική αλλά επιβάλλεται από το Σύνταγμα της χώρας. Προφανής ο στόχος να βραχυκυκλώσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης"... τόνισε

ο πρωθυπουργός. 
Ψηφίζουμε διάταξη που θα ορίζει ότι ο αριθμός που θα δοθεί για τις άδειες είναι 4. Θα αποφύγουμε τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος. Το διαγωνισμό για τις άδειες θα εκτελέσει η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας τηρώντας ότι το Σύνταγμα ορίζει. 
"Χωρίς διάλογο δεν υπάρχουν λύσεις" είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού στους αγρότες. 
"Δίκαιη κατανομή δικαιωμάτων και προστασία των αδύνατων στρωμάτων αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προτείνει η κυβέρνηση. Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ζητήματος καθώς αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε αν θα δίνουμε συντάξεις ή όχι" 
τόνισε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος την αναγκαιότητα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: