Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Επιλεκτικός στη ντροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Ντροπή είναι για τον Κ. Μητσοτάκη μόνο η θλιβερή κατάσταση της ΕιδομένηςΈχει αναρωτηθεί άραγε τι θα συνέβαινε αν ήταν ο ίδιος και η παράταξή του στην εξουσία;" (π: η απάντηση, στα ...χαμόγελα της φωτο)
«Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο καλύτερο για τον τόπο», δήλωσε σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας αυτό που ξεκίνησε να λέει από την επομένη των εκλογών ο αντιπρόεδρός του Α. Γεωργιάδης, αυτό που είπε την περασμένη εβδομάδα στη Μεσσηνία ο Αντώνης Σαμαράς κι αυτό που συνεχώς



επίσης παρατηρούν μεγαλόφωνα όλα τα πρωταγωνιστικά των τελευταίων χρόνων στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από κοντά και τα προσκείμενα σε αυτούς ΜΜΕ.

Από την άλλη μεριά πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας αλλά και οι αλληλεγγύη που εργάζονται εκεί ανατριχιάζουν στην ιδέα και μόνο του τι υποδοχή θα είχε επιφυλάξει για όλους αυτούς τους «λαθρομετανάστες» η ΝΔ.
Το γνωρίζουν καλά από την εποχή 
του Ξένιου Δία και της Θέτιδας στην Ομόνοια, 
στον Αγ. Παντελεήμονα, 
στην Αμυγδαλέζα, 
στην Κόρινθο, 
στα υπόγεια κρατητήρια των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων 
όπου διαβίωναν σε συνθήκες πιο άθλιες και από αυτές της Ειδομένης και φυσικά όχι με τη βούλησή τους αλλά με χειροπέδες.

Από την άλλη μεριά το γνωρίζουν όμως και οι Ευρωπαίοι εταίροι από τις δεκάδες καταδίκες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, για τη βία απέναντι σε ευάλωτες ομάδες για τη διαπόμπευση ανθρώπων και μάλιστα μεταξύ τους ελλήνων πολιτών με τις κατάπτυστες υγειονομικές διατάξεις του ρατσισμού.
Υπήρξαν χώρες που αποφάσιζαν τα «φιλόξενα» χρόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων να μην εφαρμόζουν της συνθήκη του Δουβλίνου λόγω των συνθηκών που θα αντιμετώπιζαν οι πρόσφυγες αν τους επέστρεφαν στην Ελλάδα.

Αυτό όμως δεν είναι ντροπή κατά τον αρχηγό της ΝΔ, ούτε είναι ντροπή οι θάνατοι μεταναστών στα στρατόπεδα, ούτε οι επικίνδυνες πολιτικές αποτροπής στη θάλασσα. 
Ντροπή είναι για τον Κ. Μητσοτάκη μόνο η θλιβερή κατάσταση της Ειδομένης.
Έχει αναρωτηθεί άραγε τι θα συνέβαινε αν ήταν ο ίδιος και η παράταξή του στην εξουσία; 
Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χαμογελούσαν ακόμα και μέσα στα λασπόνερα ή κάτω στο λιμάνι οι πρόσφυγες αλλά θα είχαν ήδη μεταφερθεί βίαια στις Αμυγδαλέζες της ντροπής και της εξαθλίωσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: