Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Η ΑΥΓΗ. Το απόστημα θα σπάσει / Άλλο ανεξαρτησία και άλλο ασυδοσία

Ο Αλ. Τσίπρας σήκωσε το γάντι της διαπλοκής 
*Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τον λυσσαλέο πόλεμο -με τη σύμπραξη της Ν.Δ.- κατά της προσπάθειας να διαλευκανθούν σκανδαλώδεις υποθέσεις, όπως οι λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και τα τραπεζικά θαλασσοδάνεια (διαβάστε εδω)
*"Εμφύλιος" στη Ν.Δ. για Παπαγγελόπουλο και Μεϊμαράκη
Αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη είναι για την κυβέρνηση η απόφαση να σπάσει τους σκοτεινούς μηχανισμούς διαπλοκής και να επιβάλει την απόδοση δικαιοσύνης σε όλες τις υποθέσεις που σκανδαλίζουν την κοινή γνώμη, προσβάλλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον "και ενδεχομένως αγγίζουν ακόμη και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας". Για τον λόγο αυτόν και με αφορμή "δηλητηριώδεις,



αβάσιμες και προσχηματικές" αιτιάσεις "συγκεκριμένων κέντρων", που όμως "αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης", ο πρωθυπουργός ζήτησε να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, η οποία θα οριστεί σήμερα για τις επόμενες ημέρες.

Άλλο ανεξαρτησία και άλλο ασυδοσία

Το τρίγωνο της διαπλοκής, που ως γνωστόν περιλαμβάνει κυβερνήσεις και κόμματα, ΜΜΕ και τράπεζες, έχοντας χάσει λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων τον ασύδοτο και παράνομο θαλασσοδανεισμό από τον έως χθες ελεγχόμενο χρηματοπιστωτικό τομέα, αντιδρά σπασμωδικά και εκτίθεται.
Με αφορμή την εισαγγελέα κυρία Τσατάνη, η οποία έσπευσε να επιτεθεί στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στο έργο της, η πολιτική πλευρά του τριγώνου -Κυριάκος Μητσοτάκης, Μ. Βορίδης και Ευ. Βενιζέλος-, συνεργαζόμενη με την άλλη πλευρά του τριγώνου -Σταύρος Ψυχάρης και Σία-, επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση εγκαλώντας την για παρεμβάσεις στο έργο της "ανεξάρτητης" Δικαιοσύνης, την οποία οι ίδιοι είχαν φτιάξει τόσα χρόνια στην εξουσία.

Η κ. Τσατάνη, λοιπόν, της οποίας ο σύζυγος και η θυγατέρα ήταν υποψήφιοι βουλευτές με τη Ν.Δ., ζήτησε επιμόνως να αναλάβει την υπόθεση του επιχειρηματία Βγενόπουλου, που είχε ανατεθεί στον εισαγγελέα διαφθοράς. Και τι έκανε όταν την ανέλαβε; Έθεσε με ρυθμό fast track την υπόθεση στο αρχείο προκαλώντας οργή στην Κύπρο! Σήμερα η ίδια κυρία, διά του Σταύρου Ψυχάρη, υποστηριζόμενη από τον παλαιό δικομματισμό, βάλει κατά του υπουργού για παρεμβάσεις στο έργο της! Όλοι μαζί μπερδεύουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με την ασυδοσία και το ανεξέλεγκτο των λειτουργών της.

Και αν Βενιζέλος και Βορίδης είναι πολιτικά πρόσωπα φθαρμένα στην κοινωνία, συμπλέει μαζί τους και ο εκσυγχρονιστής Κυριάκος Μητσοτάκης, που από τις πρώτες μέρες της ηγεσίας του στη Ν.Δ. δηλώνει πρόθυμος συνεργάτης και συνήγορος των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Οποία ντροπή για τους τίμιους νεοφιλελεύθερους μαθητές και οπαδούς του Στέφανου Μάνου, που πριν δουν ασφαλές δείγμα γραφής δήλωσαν συνοδοιπόροι!
Αφού λοιπόν όλοι αυτοί οι παράγοντες του παλαιού συστήματος θεωρούν πως έχουν δίκιο, ας το αναζητήσουν ενώπιον του ελληνικού λαού μέσα στη Βουλή, στην ειδική συνεδρίαση που ζήτησε ο πρωθυπουργός αποδεχόμενος τις προκλήσεις τους. Ας απαντήσουν λοιπόν τι εννοούν όταν λένε ότι έλαβαν το μήνυμα των τελευταίων αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων και ορκίζονται πως τώρα είναι έτοιμοι να γυρίσουν σελίδα.

Ας βρει τρόπους ο κ. Μητσοτάκης να μας πείσει ότι είναι φορέας νέων ιδεών και κυρίως ελεύθερος υποχρεώσεων από το κατεστημένο με το οποίο όλη η οικογένειά του, αλλά και ο προκάτοχός του, συνέπλευσαν. Ας μας ενημερώσουν η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης τι στην ευχή υποστηρίζουν αναζητώντας τις "νέες σύγχρονες μορφές δημοκρατίας". Αμφότεροι πρέπει να μιλήσουν ανοιχτά, χωρίς καμουφλάζ, για το νέο και -μάλιστα φιλοευρωπαϊκό- που θέλουν να φέρουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Αναμένουμε το δείγμα γραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: