Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Σκουριές. Γ. Σταθάκης: "Δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του ΥΠΕΝ"

"Σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου (2/11/2016), με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας (σ.σ. για το flash smelting) που είχε καταθέσει η εκμεταλλεύτρια εταιρία" αναφέρει σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, όπως είχε δηλώσει προ ημερών και ο αναπληρωτής υπ. περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος (εδω)
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση (11/11/2016, μεαριθμό πρωτοκόλλου ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10ΤΜ.6/178620/2245) σχετικά με το έργο εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, διευκρινίζει ότι:

1. Στις 6/5/2016 το Υπουργείο ενέκρινε τροποποιήσεις της βασικής μελέτης για το συνολικό υποέργο Σκουριών. Ως τυπική απόρροια αυτού, η εταιρεία ενσωμάτωσε τροποποιήσεις στην επιμέρους μελέτη της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών». 
Αυτές εγκρίνει η απόφαση της 11/11/2016.

2. Σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου (2/11/2016), με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η εκμεταλλεύτρια εταιρία, ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση (15/7/2016) που προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειικού Οξέος» που αφορά τη «Μονάδα Μαντέμ Λάκκου».

3. Είναι αυτονόητη η επιμονή του Υπουργείου στην τήρηση της νομιμότητας, των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των συμβατικών υποχρεώσεων και των ισχυόντων κανόνων, που κάθε επενδυτής οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα και στο σύνολό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: