Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ξανακόβουν ...κομμένους μισθούς και συντάξεις (που δεν θα έκοβαν)...

Τα 1.000 ευρώ ("συν – πλην"  300) φαίνεται πως θα είναι ο «μαγικός αριθμός» στον οποίο θα "στρογγυλοποιηθούν" οι μισθοί στο δημόσιο που πριν καν μπουν στην «πρέσα» του νέου μισθολογίου, θα υποστούν επιπλέον μείωση 25-60 ευρώ λόγω της σούπερ-αυξημένης παρακράτησης φόρου που θα ισχύσει από τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Με τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ για φέτος, στις πάσης φύσεως περικοπές μισθών θα έλθει να προστεθεί (και αναδρομικά σύμφωνα με πληροφορίες!) η αύξηση της παρακράτησης. Με τον μισθό Νοεμβρίου, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους θα δουν τον μισθό τους πιο μικρό παρά ποτέ –μόνο οι παλαιότεροι θα μπορούν ίσως να τον συγκρίνουν με όσα θυμούνται πως έπαιρναν σε δραχμές στη δεκαετία του ’90…--->>>


 

 
Στην προηγούμενη μείωση του αφορολογήτου από τα 12.000 στα 8.000, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, διευκρινίστηκε ότι επιπλέον ο φόρος που δεν παρακρατήθηκε θα επρόκειτο να καταβληθεί στα μέσα του 2012, μαζί με την εκκαθάριση φόρου για το εισόδημα του 2012. Σύμφωνα με πηγές στο υπουργείο Οικονομικών πάντως, κάτι τέτοιο ίσως δεν συμβεί τώρα και οι ίδιοι οι άνθρωποι του υπουργείου ετοιμάζονται να πληρώσουν μαζεμένη την παρακράτηση 10 μηνών μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους!
 
Για παράδειγμα, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών που με το νέο μισθολόγιο θα του αναλογούν από 1ης Οκτωβρίου 618 ευρώ το δεκαπενθήμερο, υπολογίζεται πως θα πληρώσει "μαζεμένη" και την παρακράτηση 10 μηνών (Ιανουαρίου-Οκτωβρίου) αλλά και την εισφορά 3% υπερ ΟΑΕΔ, με συνέπεια να εισπράξει στο χέρι καθαρά μόλις 150 ευρώ!
 
Με την νέα μείωση του αφορολογήτου στην κλίμακα φόρου εισοδήματος, θα πληρώσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για το εισόδημά τους 700 ευρώ περισσότερα σε σχέση με το ίδιο εισόδημα πέρυσι. Από τον Αύγουστο οι περισσότεροι είδαν ήδη να μειώνεται ο μισθός τους 35 ευρώ. Τώρα θα μειωθεί άλλα 25. Περισσότερα χάνουν όσοι έχουν παιδιά και σχεδόν τα διπλάσια όσοι έχουν 3 ή περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: