Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ: "Μην πληρώνετε τα χαράτσια"...

Πλήρη πολιτική κάλυψη στην άρνηση πληρωμής του τέλους ακίνητης περιουσίας και των άλλων «χαρατσιών» που έρχονται με τα πολυ-εκκαθαριστικά, δίνει στο σύνολό της, η κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, καλώντας το λαό σε μαζική αντίδραση και κινητοποιήσεις.
Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του, 
"Οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών" αναφέρει: --->>>






Η λαϊκή οργή να εκφραστεί σε οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Είναι καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για τη λαϊκή οικογένεια». Με αυτόν τον τίτλο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή του, τονίζει:
«Η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής.

Κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι. 
Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν. Το ΚΚΕ χαιρετίζει τα ταξικά εργατικά σωματεία, τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις των μικρομεσαίων που παίρνουν πρωτοβουλίες με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, για να εκφραστεί με πρακτικό και οργανωμένο τρόπο αγωνιστικά η λαϊκή απάντηση στους φόρους που πνίγουν το λαό, στα άγρια μέτρα που τον καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και στην ανασφάλεια. 
Καλούμε κάθε αποφασισμένη εργαζόμενη και εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε αυτοαπασχολούμενο, ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει ισχυρή οργανωμένη παρουσία του ΠΑΜΕ, να πάρει την πρωτοβουλία και να μπει μπροστά ώστε να εκδηλωθεί παντού η λαϊκή αυτενέργεια, η λαϊκή συμμαχία και αγωνιστική δράση. Οργάνωση, αλληλεγγύη, πάλη τώρα και παντού! Με μαζικές διαδικασίες και αντίστοιχες μορφές πάλης να εκφραστεί μαζικό κίνημα αντίστασης και υπεράσπισης της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας από τη λεηλασία. 

Το λαϊκό μαζικό ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ μπορεί να ξεκινήσει από το "όχι" στα χαράτσια, και πρέπει να αγκαλιάσει τις οικογένειες των ανέργων απαιτώντας μέτρα προστασίας τους. Τα σχολεία της αμάθειας και της ταλαιπωρίας για τα παιδιά μας. Τα νοσοκομεία που η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη λόγω ελλείψεων. Το κόψιμο βασικών φαρμάκων. Τους παιδικούς σταθμούς με τα τροφεία και την έλλειψη φαγητού για τα παιδιά. 
Είναι ώρα ο λαός να γνωρίσει τη δύναμή του και να την χρησιμοποιήσει. Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια που οδηγούν στη φτώχεια, στην καταστροφή και τους πολέμους. 
Τέρμα στη μοιρολατρία, στις αυταπάτες. Λαϊκή οργάνωση και συμμαχία ενάντια στον κοινό εχθρό, στα μονοπώλια, στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τα υπηρετούν. Αυτοί ευθύνονται για την κρίση και το χρέος, αυτοί να πληρώσουν».



Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
Οι λέξεις οικονομική εξόντωση και κοινωνική ισοπέδωση για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αρκούν για να αποδώσουν το περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής έτσι όπως τελικώς αποσαφηνίσθηκε σχετικά με την επιβολή του νέου τέλους για τα ακίνητα .
Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν βλέπει κανείς την ευνοϊκή μεταχείριση της εκκλησίας και τη φορολογική ασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ την ίδια στιγμή οι άνεργοι, οι ανάπηροι και οι πολύτεκνοι σπρώχνονται στο Καιάδα .
Αυτά τα μέτρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοσθούν.


Το συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:
Ο κεφαλικός φόρος = χαράτσι που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ με το περιβόητο «ειδικό τέλος ακινήτων» αποτελεί αποκορύφωμα φορομπηξίας και κοινωνικής βαρβαρότητας, ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό που βρίσκονται ήδη στα όρια της αντοχής τους και αγανακτούν έχοντας ήδη πάρει στα χέρια τους τα σημειώματα της «έκτακτης εισφοράς» και του «ειδικού τέλους επιτηδεύματος» που ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο...

Υπολογίζεται ότι η συνολική επιβάρυνση για μια μέση οικογένεια θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 1000 ευρώ, σε μια περίοδο που περικόπτονται βάναυσα μισθοί και συντάξεις η ανεργία θερίζει και εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις βρίσκονται στα σκαριά με την «εργασιακή εφεδρία».

Το θράσος της κυβέρνησης είναι απύθμενο, όταν για μια ακόμη φορά χαρατσώνει την πλειοψηφία της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή που καλεί τους εφοπλιστές σε «συζήτηση για το πώς θα συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια»(!), μειώνει τον συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 20%, συνεχίζει τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο στο όνομα «της ανάπτυξης», τροφοδοτεί με 110 δις τις τράπεζες, εκποιεί το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο αντί «πινακίου φακής», συντρίβει τους άνεργους και συνταξιούχους τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικροϊδιοκτήτες χωρίς έλεος. Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του Μνημονίου η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει την φοροεπιδρομή επικαλούμενη «τα άδεια ταμεία» δείγμα και αυτό μιας πολιτικής ολότελα χρεοκοπημένης και σε πλήρη κατάρρευση!

Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον ελληνικό λαό και τους φορείς του μαζικού κινήματος, σε μαζική ανυπακοή απέναντι στα παλιά και νέα χαράτσια
Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενους να μην πληρώσει τις «έκτακτες εισφορές» και τα «ειδικά τέλη». Εξάλλου, αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης. Η μάχη αυτή δεν είναι ατομική, πρέπει να δοθεί συλλογικά και οργανωμένα. Είναι τμήμα της συνολικότερης πάλης του λαού για την ανατροπή της άθλιας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και των συνεταίρων της ΝΔ-ΛΑΟΣ, της τρόικα και του Μεσοπρόθεσμου, της πολιτικής του κεφαλαίου που επιδιώκει να καταργήσει κάθε δικαίωμα φορτώνοντας στην κοινωνία τα σπασμένα της κρίσης του καπιταλισμού. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Όπως φάνηκε και μετά την μαζική και οργισμένη διαδήλωση στη ΔΕΘ, διαμορφώνονται ξανά οι συνθήκες για να φτάσουμε σε μια νέα κλιμάκωση, πολύ πιο δυνατή από τις σχεδόν εξεγερσιακές πανεργατικές του Ιούνη που είχαν συνδυαστεί με τις καταλήψεις στις πλατείες.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους επιστημονικούς συλλόγους και τις επαγγελματικές ενώσεις, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών σε πόλεις και γειτονιές με συλλογικές αποφάσεις να απορρίψουν τα νέα χαράτσια, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να καλύψουν τα μέλη τους στη μη καταβολή τους. Για την ανάπτυξη ενός πολύμορφου απεργιακού και αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή του σφαγείου Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και των υπηρετών τους!
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα..


Ανάλογη στάση και από το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής»:  
«Η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικα. Οι ειδοποιήσεις πρέπει να επιστραφούν από όλους μας στον αποστολέα !!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ελπιζω συντροφε να εισαι ικανοποιημενος τωρα
ρε μπας και διαβαζουν προβοκατορα και εβγαλαν σημερα τα κομματα της αριστερας τις ανακοινωσεις?

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ είπε...

Σύντροφε/ισσα στις απαιτήσεις μου, από τα κόμματα της Αριστεράς, θα είμαι πάντα ...ανικανοποίητος.
Και δεν ξέρω αν διαβάζουν προβοκάτορα, αλλά πάντως μερικές φορές, θέλουν έγκαιρα ...ξεμάτιασμα...