Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ !

Αποφάσεις σοκ για την εργασία, την αμοιβή των μισθωτών και την κοινωνική υπόσταση της χώρας έλαβε η κυβερνητική επιτροπή. Πυροδοτώντας παράλληλα κοινωνική έκρηξη και ενδοκυβερνητική αναταραχή. Τη σημαντικότερη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη 18μηνη περίοδο των σκληρών μέτρων του Μνημονίου, η οποία παράλληλα προοιωνίζεται και τη σκληρότερη δοκιμασία συνοχής της κυβέρνησης. 
Με τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής:
α) Οι κλαδικές συμβάσεις δεν θα επεκτείνονται -προκειμένου να καλύψουν όσους είναι εκτός συνδικάτων και όσους εργάζονται >>>




σε επιχειρήσεις-μη μέλη των αντίστοιχων εργοδοτικών Ενώσεων- για μια διετία,
β) οι εργαζόμενοι δεν θα καλύπτονται από την ευνοϊκότερη διάταξη (σύμβαση), και
γ) οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να συνάπτονται και από Ενώσεις προσώπων σε επιχειρήσεις κάτω των 50 ατόμων (από τα 2/3 των εργαζομένων). Ουσιαστικά έτσι δεν υφίσταται λόγος διάκρισης με τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, αφού οι επιχειρησιακές όχι μόνο θα υπερισχύουν των κλαδικών ή ομοιεπαγγελματικών, αλλά θα μπορούν να συνάπτονται μεταξύ εργοδότη και ομάδας εργαζομένων, οι οποίοι θα ελέγχονται από τον εργοδότη. Οι δε προβλέψεις αυτών θα κατισχύουν κάθε άλλης (συλλογικής) ρύθμισης.
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: