Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Che Guevara... ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!! (2 video)

...ο κύριος λόγος που παραμένει άφθαρτος και θα ΖΕΙ για πάντα, στη συνείδηση των καταπιεσμένων κι εξεγερμένων σ’ όλο τον κόσμο, είναι γιατί υπήρξε «αιώνια κι αθεράπευτα επαναστάτης» και δεν ταυτίστηκε ποτέ με καμία εξουσία ! 
Αρχικά, πρόσφερε τις ιατρικές γνώσεις του στην Κουβανική επανάσταση, αργότερα αναδείχτηκε αρχηγός των ανταρτών και υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης του Φιντέλ Κάστρο, προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις. 
Για πολύ λίγο όμως… Αντί να μείνει εκεί, ισόβιος ήρωας και …ανώτατος αξιωματούχος, ως τα βαθειά γεράματα, αυτός πιστός στην ιδέα της επανάστασης και της αυτοδιάθεσης των λαών, έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στην Βολιβία… Εκεί, τραυματίστηκε, συνελήφθη και δολοφονήθηκε από τη CIA, σαν σήμερα, στις 9 Οκτωβρίου 1967 σε ηλικία μόλις 39 ετών…  
ΔΕΙΤΕ 2 VIDEO >>>






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρωσω στο ωραιο αρθρο σου, αν μου επιτρεπεις.
Ο Τσε, μαζι με το Φιντελ και 150 συντροφους τους στην αρχη, και με το λαο της Κουβας στη συνεχεια ανετρεψαν με σκληρο αγωνα το φασιστικο φιλοαμερικανικο καθεστως της Κουβας.
Ο Τσε δεν ηταν ενας απολιτικος επαναστατης.
Η ακλονητη πιστη του στον Κομμουνισμο, τον οδηγουσε αταλαντευτα σ΄ ολη του τη ζωη.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, φίλε.
Ο στόχος του ήταν ο Κομμουνισμός κι αυτό που δίνει τη μεγάλη αξία στον αγώνα του, ήταν το ότι ξεκινούσε από το "μηδέν" -κυριολεκτικά- για να φτάσει εκεί...