Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προεκλογική σκούπα "παράνομων" μεταναστών... (3 video)

Ξεκινά άμεσα η Επιχείρηση - «σκούπα» για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Αθήνα, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον αρχηγό της αστυνομίας και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς. Παρά το γεγονός ότι τα στρατόπεδα που θα μετατραπούν στα 30 κέντρα φιλοξενίας βρίσκονται μέχρι αυτή τη στιγμή στο επίπεδο... υποψηφιότητας, η επιχείρηση - «σκούπα» ξεκινά άμεσα, με επιπλέον 1000 αστυνομικούς να εντάσσονται στην ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία θα επιχειρεί κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα. >>>




Στο στόχαστρο της ομάδας δεν θα μπαίνουν μόνο οι μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής, αλλά και άλλες μορφές παραβατικότητας, όπως το παραεμπόριο, η πορνεία κ.λπ.
Βέβαια, το θέμα είναι που θα μεταφέρονται οι μετανάστες που θα συλλαμβάνονται, καθώς οι χώροι κράτησης των αστυνομικών κέντρων είναι ασφυκτικά γεμάτοι και τα κέντρα φιλοξενίας δεν έχουν καν οριστεί. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Mega ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας, εφόσον οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Αττικής είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, το πρώτο κέντρο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει σε 30 έως 45 ημέρες.
Σήμερα, ο κ. Χρυσοχοίδης θα συναντηθεί με τους Δημάρχους της Αττικής, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την συναίνεση τους για τη χωροθέτηση των τριών στρατοπέδων, καθώς κάτοικοι και φορείς ήδη αντιδρούν έντονα. Το υπουργείο έχει δώσει προθεσμία έως την Παρασκευή σε όλες τις Περιφέρειες να υποδείξουν τους χώρους που θεωρούν κατάλληλους για την δημιουργία των κέντρων, αλλιώς θα αποφασίσει μόνο του.






Ο λαθραίος δρόμος προς την Ελλάδα

Κοντά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, από την πλευρά της Τουρκίας, βρίσκεται το χωριό Κάραγατς. Εκεί οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί, ένας από αυτούς, ο Αλί, περιγράφει πως γίνεται η διακίνηση, πόσο πάει «το κεφάλι» και πως περνάνε οι λαθρομετανάστες στη χώρα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: