Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Τα ασφαλιστικά ταμεία αδυνατούν να πληρώσουν, αφού η ταξική υπέρ του κεφαλαίου πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τα χρεοκόπησε Αλλο ένα τραγικό παράδειγμα που κάνει επιτακτική την ανάγκη του αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας
Δώδεκα ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, με χτεσινή εξώδικη δήλωση - καταγγελία προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αναφέρουν ότι θα διώξουν τους ασθενείς των ασφαλιστικών ταμείων που φιλοξενούν, >>>
 



λόγω των ανεξόφλητων χρεών από το 2010. Οι ψυχιατρικές κλινικές φιλοξενούν ψυχικά άρρωστους κατά βάση από το ΙΚΑ, τον ΟΠΑΔ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ. Ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να πληρώσει γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία, από τα οποία προέρχεται το 80% των εσόδων του, αδυνατούν να πληρώσουν λόγω της μακροχρόνιας λεηλασίας των χρημάτων τους από τους μεγαλοεπιχειρηματίες με την ταξική σε όφελός τους πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και λόγω του «κουρέματος» των αποθεματικών τους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής δραστικής συρρίκνωσης έως ανυπαρξίας δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας και της πολιτικής άκρατης εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης του τομέα Υγείας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Μέτρα σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων και αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του αστικού κράτους



ΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΤΕΙ
Αλέκα Παπαρήγα: Παιδεία και ανάπτυξη που υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες πάνε μαζί



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Ο λαός να ξεμπερδεύει με τους εκμεταλλευτές του


Τους χρωστούν
Η χτεσινή παρέμβαση του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για να παρθούν μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών, αφ' ενός αποτελεί λύση ανάσας τους, αφ' ετέρου αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως το ΚΚΕ, όπως για όλα τα λαϊκά προβλήματα, παρεμβαίνει και δρα για λύσεις τώρα, αποστομώνοντας αστικά επιτελεία και οπορτουνιστές που ψευδολογούν πως δεν έχει προτάσεις, τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό.
Την υπερχρέωση των λαϊκών νοικοκυριών από τραπεζικά δάνεια οι αστοί τη χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για να κατηγορήσουν τους ανθρώπους του μόχθου για υπερκατανάλωση με δανεικά, όταν η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, με αποτέλεσμα το ολοένα και μειούμενο λαϊκό εισόδημα, που και στην περίοδο πριν την κρίση δεν επαρκούσε για την κάλυψη των αναγκών.
Και που κλιμακώνεται τώρα λόγω κρίσης και αντιμετώπισής της σε όφελος του κεφαλαίου, οδηγώντας τα λαϊκά στρώματα σε εξαθλίωση. Σ' αυτό το λάκκο των λεόντων έριξαν και τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους, που για να διατηρήσουν τη μικροϊδιοκτησία τους και να ζήσουν τους εξανάγκαζαν στον τραπεζικό δανεισμό σε συνθήκες οξύτατου ανταγωνισμού με τα μονοπώλια.
Η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων από τα λαϊκά νοικοκυριά οφείλεται στη δραστική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, αποτέλεσμα της κρίσης, της ανεργίας, της συρρίκνωσης μισθών, της τεράστιας αύξησης της φορολογίας κλπ.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική αφαίμαξης του λαού, στο όνομα αντιμετώπισης των κρατικών χρεών που «κουρεύτηκαν». Να «κουρέψει» και τα χρέη του λαού.
Το κεφάλαιο χρωστά στους εργαζόμενους από τη «νόμιμη κλοπή» της υπεραξίας, τη «νόμιμη κλοπή» μισθών και συντάξεων κλπ. Αλλά δε φτάνει. Ο λαός να διεκδικεί όλο τον πλούτο που παράγει παλεύοντας για την εργατική, λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: