Έκθεση-κόλαφο για την ελληνική οικονομία και γενικότερα για την Ευρωζώνη έδωσε στη δημοσιότητα η Citigroup, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα προβλέπει η κυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, καθώς "βλέπει" συνέχιση της ύφεσης στην οικονομία μας μέχρι και το τέλος του 2015. Ύστερα από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος επικαλέστηκε το δυσμενές σενάριο που λαμβάνει υπόψη η BlackRock για τη διενέργεια των stress test στις ελληνικές τράπεζες, και η Citigroup προβλέπει συνέχιση της ύφεσης, σε αντίθεση με το ελληνικό οικονομικό επιτελείο, >>>
 



το οποίο κάνει λόγο για επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από του χρόνου.
Η έκθεση των αναλυτών της αμερικανικής τράπεζας προκαλεί σοκ, αφού αναφέρει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μια καταστροφή, προσθέτοντας πως η υποτιθέμενη σταθεροποίηση θα αποδειχθεί απατηλό όνειρο. 
Ακόμη, στην έκθεση αναφέρεται πως η οικονομία θα συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 2,9% το 2014 (σ.σ.: το ΥΠΟΙΚ κάνει λόγο για ανάπτυξη 0,6%) και κατά 1,4% το 2015, ωθώντας το ποσοστό ανεργίας στο 32,4% και το χρέος στο 201% του ΑΕΠ.

Το "αγκάθι"
Όπως υποστηρίζει η Citigroup, στη νέα αυτή έκθεσή της, "αγκάθι" για την Ελλάδα παραμένει το δημοσιονομικό κενό του 2014, για την κάλυψη του οποίου, όπως σημειώνει, θα απαιτηθεί νέος γύρος σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας.

Η αμερικανική τράπεζα κάνει ειδική μνεία και στην κρισιμότητα του νέου γύρου των stress tests των ελληνικών τραπεζών, τα αποτελέσματα των οποίων θα ρίξουν φως στην κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στη μετά την ανακεφαλαιοποίηση εποχή.