Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Να ζήσουμε άλλα 50 χρόνια, να θάψουμε το Μνημόνιο

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 
Έμαθε η Κομισιόν ότι το προσδόκιμο επιβίωσης στην Ελλάδα έπεσε κατά 3-4 έτη και έριξε στη μάχη τα μεγάλα όπλα. Έβγαλε στο μεϊντάνι ολάκερο Όλι Ρεν, για να μας πει ότι θα έχουμε Μνημόνιο, γραφτό ή άγραφτο, μέχρι το 2053 και να μας δώσει λόγο και αιτία να ζήσουμε άλλα πενήντα χρόνια. Θα θεραπευτούν οι καρκίνοι, θα ξεβουλώσουνε οι αρτηρίες, θα πέσουνε τα ζάχαρα και οι χοληστερίνες, θα την δούμε την απελευθέρωση κι ας τη δούμε κι από την εντατική. Εκείνος που θα ζήσει σίγουρα μέχρι το 2053 είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης, που όταν έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα >>>




γίνεται πιο αντιμνημονιακός κι από τον Τράγκα. 

Λίγο ακόμη να κουνηθούνε ο Τόμσεν κι ο Μαζούχ κι ο Γιάννης θα βγει ευθέως να τους κατηγορήσει για τον εμπρησμό της Μαρφίν, μη λησμονώντας βέβαια να σημειώσει ότι βγήκανε από τα μπλόκα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Θα ζήσει ο Γιάννης μέχρι να φύγει το Μνημόνιο, θα φωνάξει «νενικήκαμεν» και μετά θα ξεψυχήσει σαν τον Ευκλή, που έτρεξε 42 χιλιόμετρα, για να αναγγείλει τη νίκη των Ελλήνων επί των Περσών στον Μαραθώνα.


Μέχρι το 2053 θα ζήσει και η επίσης αντιμνημονιακή Όλγα, θα είναι ωστόσο πολύ δύσκολο να το αντιληφθούμε. 
Το πιθανότερο είναι ότι, ένεκα των αλλεπάλληλων διορθωτικών επεμβάσεων, θα την περάσουμε για κάποια νεαρή δημοσιογράφο που μόλις προσελήφθη στο Μega ως μαθητευόμενη. 
Εν πάση περιπτώσει, έχει τα καλά του να είσαι στον ίδιο Όμιλο με τον Άκτορα. 
Μέχρι το 2053 θα ζήσει απαξάπαντος και ο Μανώλης Καψής, διότι, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «Βλαξ άνθρωπος ουδέποτε γηράσκει». 
Μέχρι το 2053 θα ζήσει απαξάπαντος και ο Κεδίκογλου.


Μέχρι το 2053 θα ζήσει και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, όχι για το Μνημόνιο, αλλά για τη σοβαρή Χρυσή Αυγή, που θα την αναζητά εναγωνίως επί πενήντα χρόνια, μέχρι να την συναντήσει εντέλει στο Α' Νεκροταφείο, εκεί που θα κηδεύουν τον άρτι αποφυλακισθέντα Μιχαλολιάκο. 
Ο επίσης άρτι αποφυλακισθείς Παναγιώταρος θα ρίχνει με το ίδιο όπλο που έριχνε στην κηδεία του Ντερτιλή. 
Ζωντανός θα είναι και ο Θέμος Αναστασιάδης, που δεν θα πηγαίνει στον άλλο κόσμο, για να μην τον πλακώσουν στις σφαλιάρες οι νεκροί που έχει σκυλεύσει. 
Από τους Εβραίους του Άουσβιτς, που τους αποκάλεσε «γυμνά» φούρνου, μέχρι τον Παύλο Φύσσα, που τον έδειξε να ξεψυχάει στο πρωτοσέλιδο.


Ο γερο-Σαμαράς με τον γερο-Βενιζέλο θα έχουν εκείνη την ημέρα διπλή χαρά, θα γιορτάζουν το τέλος του Μνημονίου και την πεντηκοστή επέτειο του γάμου που συνήψαν διά της προγραμματικής συμφωνίας. 
Ο Αντώνης θα επισκεφθεί τον Βαγγέλη στη φυλακή, θα του ανακοινώσει τα καλά νέα, θα του δώσει ένα κέικ και θα του πει: 
Βαγγέλη, στο λέω για πεντηκοστή φορά, τρώμε μόνο το κέικ, όχι και τη λίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: