Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Εξέλιξη - Ανατροπή στην Κύπρο ! ΟΧΙ της Βουλής, σε Μνημονιακό Νομοσχέδιο !

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΧΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ  ΝΟΜ/ΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !
Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ένα περίπου χρόνο μετά το Μνημόνιο, καθώς η κυπριακή Βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών. Απέρριψε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών η κυπριακή Βουλή και πλέον ανοιχτό μένει το τι μέλλει γενέσθαι με την εκταμίευση της τέταρτης δόσης, την οποία η τρόικα είχε εξαρτήσει με την έγκριση του σχεδίου νόμου. Το νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και με 5 αποχές. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του >>>
ΔΗΣΥ, 
3 βουλευτές του ΔΗΚΟ (Ν. Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Φυττής και Γιώργος Προκοπίου) 
ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και 
ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Κατά ψήφισαν 
οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, 
της ΕΔΕΚ, 
ο βουλευτής των Οικολόγων και 
η Συμμαχία Πολιτών. 

Αποχή τήρησαν 
πέντε βουλευτές του ΔΗΚΟ (Μάριος Κάρογιαν, Αθηνά Κυριακίδου, Φύτος Κωνσταντίνου, Άγγελος Βότσης και Αντώνης Αντωνίου). 
Σημειώνεται ότι για να εγκριθεί ένα νομοσχέδιο, πρέπει να συγκεντρώσει  την πλειοψηφία των βουλευτών. Ακόμη και στην περίπτωση ισοπαλίας, απορρίπτεται. 

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από την κυπριακή Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό, τα οποία έγραφαν «Βουλευτές προστατέψτε τον τόπο», «Αποκρατικοποίηση=ακριβότερο ρεύμα», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ» και «Δεν προσφερόμαστε για πώληση».
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι διαδηλωτές ήταν γύρω στους 6.000 και η Αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν τόσο στη βόρεια πλευρά του κτιρίου της Βουλής, που γειτνιάζει με τον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, όσο και επί της Λεωφόρου Νεχρού στα ανατολικά και στα δυτικά.
Συρματοπλέγματα τοποθετήθηκαν στα κάγκελα του χώρου στάθμευσης του παλιού νοσοκομείου, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν όλα τα σημεία στα οποία είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: