Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σκουριές. Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων...

Νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων επιχειρείται σήμερα ένα χρόνο μετά την επεισοδιακή εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό.  
(π: ΔΕΙΤΕ βίντεο από την 7/3/2013, στο τέλος της ανάρτησης).
Με διάταξη της ανακρίτριας Χαλκιδικής κατηγορούμενοι για την υπόθεση «λάκκος Καρατζά» καλούνται να δώσουν γενετικό υλικό για την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές. Σύμφωνα με την διάταξη της ανακρίτριας έχουν βρεθεί "ορφανά" δείγματα γενετικού υλικού >>>




και αποτυπωμάτων στις Σκουριές τα οποία επιδιώκεται να ελεγχθούν αν αντιστοιχούν σε δακτυλικά αποτυπώματα κατηγορουμένων άλλης δικαστικής  υπόθεσης και δικογραφίας έτσι ώστε αν υπάρξει ταυτοποίηση να επεκταθεί η δίωξη.

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση αυτή καθώς όπως είναι προφανές επιχειρείται εμμέσως μία συνένωση των δύο δικογραφιών. Να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση του λάκκου Καρατζά έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον 27 ατόμων (μεταξύ των οποίων και μία νεαρή γυναίκα) από την Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη που τον Σεπτέμβριο κλήθηκαν ως ύποπτοι για σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων και πολλών κακουργημάτων και κυρίως για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχία, διεύθυνση και  διαρκή δράση.  

Επιπλέον εντύπωση προκαλεί η συγκυρία της εξέλιξης αυτής, μία μέρα μετά την απόφαση του ΣΤΕ για συνέχιση των εργασιών στις Σκουριές και ενώ έχει κλείσει ένας χρόνος από την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό.
Τα αδικήματα της δικαστικής υπόθεσης του "λάκκου Καρατζά" αφορούν περιστατικά που έλαβαν χώρα στην περιοχή Λάκκος Καρατζά του όρους Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγιά, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής  από τις αρχές Μαϊου μέχρι και τις 25 Αυγούστου του 2013. 

Νομικοί κύκλοι ηδη από τον Σεπτέμβριο έκαναν  λόγο για ποινικοποίηση των ιδεών και των αντιλήψεων των κατοίκων και των αλληλέγγυων σε αυτούς  για ένα ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό που αφορά μια ολόκληρη περιοχή και συγκεκριμένα την αλλαγή του χαρακτήρα της, μιας και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής καθώς και η υγεία των κατοίκων θα υποστεί τεράστιες συνέπειες από την μεταλλευτική δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας.
Δείτε το ρεπορτάζ για την υπόθεση αυτή


Δεν υπάρχουν σχόλια: