Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Μην φάτε τον Σαμαρά, θα πάθετε σαλμονέλα

του Γ. Ανανδρανιστάκη - εικόνα από pitsirikos
Μη βαυκαλίζεστε, γατάκια. Τη μάχη δεν την έδωσε ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής, την μάχη την έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Δεν τη φόρεσε μόνο την εθνική φανέλα ο Αντώνης, τη μάτωσε κιόλας, ανεξίτηλα θα μείνουν στο κορμί του τα σημάδια από τα κοφτερά κέρατα >>>
 



του σπανιόλικου ταύρου, του Μαριάνο Ραχόι.  
Επιτρέψτε μου μια μικρή παρέκβαση: 
Αυτός ο Ραχόι είναι μπουμπουκομπούμπουκο. 
Ήταν ο μόνος που διέκοψε την ομιλία του Τσίπρα για να πει: 
"Καλά, αν γίνουν όσα λες, εμείς τι θα είμαστε;". 
Θα σας απαντούσα εγώ, κύριε Ραχόι, αλλά δεν ξέρω πώς είναι ο αυτοπαλαμίως ψευδοσυνουσιαζόμενος στα ισπανικά. 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, πήγε και έκοψε και τη γωνία της κοινής φωτογραφίας των αρχηγών για να μη φαίνεται ο Τσίπρας. 
Ούτε επί Στάλιν δεν τους κόβανε τους ανεπιθύμητους από τις φωτογραφίες, τους σβήνανε απλώς, οπότε γνωρίζουμε ότι κάποτε βρέθηκαν εκεί.

Έδωσε μάχη μέχρις εσχάτων ο Σαμαράς στο ΕΛΚ, γι' αυτό το τελικό ανακοινωθέν έχει πάνω κόκκινες κηλίδες από αίμα ελληνικό και δη καλαματιανό, που έχει και χαμηλή οξύτητα
«Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκειας της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσω μιας μονομερούς συμπεριφοράς.
Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα. Καλούμε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να μη σταθεί εμπόδιο στη βοήθεια προς τους πολίτες της Ελλάδας».

Σαν να το έχει γράψει με τα χεράκια της η Μέρκελ, επειδή όμως η Μέρκελ έλειπε στο Μινσκ, μάλλον το έγραψε με τα χεράκια του ο ίδιος ο Σαμαράς, καθοδηγούμενος από το πνεύμα της καγκελαρίου.
Σαν τους Πατέρες της Εκκλησίας που έγραφαν καθοδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα, το οποίο έκανε και τις αυτόματες διορθώσεις, κάτι σαν Microsoft Word με φτερά. 
Μιλάμε για φοβερή ανακοίνωση: 
Μην πειράζετε το έργο του Σαμαρά, εφαρμόστε το Μνημόνιο και, προπαντός, να μην καταστρέψει ο Τσίπρας τον ελληνικό λαό εμποδίζοντας να φτάσει η βοήθεια που προτίθεται να προσφέρει η Ευρωζώνη.
Είναι πρωτοφανές ! 
Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ονομαστικά στον Σαμαρά και τον Τσίπρα και είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτό έγινε κατόπιν απαιτήσεως του Αντωνάκη. 
Ελπίζω τουλάχιστον να μη φορούσε την εθνική φανέλα όταν υπαγόρευε αυτό το κατάπτυστο κείμενο.
 
Δεν παίζεται πια ο Σαμαράς, δεν υποφέρεται. 
Δεν τον αντέχουν ούτε οι δικοί του, η Γιαννάκου, η Ντόρα, ο Κυριάκος, ο Δένδιας, η Κεφαλογιάννη, ο Τζιτζικώστας, που μαζεύτηκαν προχθές σε κεντρικό εστιατόριο για να τον φάνε. 
Μην τον φάτε τον Αντώνη, αδέλφια, θα πάθετε βλάβη ανήκεστο. 
Καλύτερα να φάτε τα σινιέ παπούτσια σας, σαν τον Σαρλό στον «Χρυσοθήρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: