Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ρώμη ΣΗΜΕΡΑ: Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Ελλάδας (φωτο)

Χιλιάδες άτομα έλαβαν μέρος σήμερα το απόγευμα, σε πορεία συμπαράστασης προς την Ελλάδα στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη του συνδικάτου Cgil, των κομμάτων SEL, Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία, Κομμουνιστική Επανίδρυση και μέλη της αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.  Οι δρόμοι «κοκκίνισαν» από τις σημαίες της Altra Europa con Tsipras, ενώ δεκάδες ήταν τα πανό που έγραφαν «κατά της λιτότητας». >>>





Με κεντρικό σύνθημα «από τη σωστή πλευρά», οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους στην ιταλική πρωτεύουσα από την πλατεία της Ανεξαρτησίας και πορεύτηκαν προς το Κολοσσαίο. 
Την κινητοποίηση στήριξαν μεταξύ άλλων ιταλικά συνδικάτα, τα κόμματα της αριστεράς, βουλευτές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και γνωστοί Ιταλοί καλλιτέχνες όπως ο ηθοποιός Τόνι Σερβίλο.
Κατά την ολοκλήρωση της πορείας στο Κολοσσαίο, το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς Λουτσιάνα Καστελάνα θέλησε να τονίσει μεταξύ των άλλων ότι «οι Ιταλοί και οι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστήσουν τους Ελληνες διότι ζητούν από τη σημερινή Ευρώπη περισσότερη αλληλεγγύη, ισότητα και δημοκρατία».«Ευχαριστούμε τον Αλέξη και τον Γιάνη που δίνουν μάχη για μας στις Βρυξέλλες», είπε η Λουτσιάνα Καστελίνα.
Το «παρών» έδωσαν και οργανώσεις ιταλών εποχικών εργαζομένων, κινήματα υπέρ της διατήρησης του νερού ως δημόσιου αγαθού και φοιτητικές ενώσεις.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο πήρε ο οικονομολόγος Χάρης Γκολέμης, ο οποίος σε δηλώσεις στο ΑΠΕ υπογράμμισε :  
«Είμαστε εδώ για να δείξουμε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση της Ευρώπης στη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα πρέπει να αντέξει ως παράδειγμα που θα ανατρέψει τη λιτότητα παντού στην Ευρώπη και θα φέρει μεγάλη αλλαγή στην Ισπανία».
«Η συμπαράσταση προς τη χώρα μας δεν είναι μία βοήθεια προς ένα μικρό κράτος , αλλά μέρος ενός ενιαίου αγώνα που θα φέρει πολιτική και κοινωνική αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη», πρόσθεσε.
Ο βουλευτής του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Στέφανο Φασίνα μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος γύρω από το Κολοσσαίο τόνισε ότι «με τη δράση της η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει αλλαγή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας των Βρυξελλών και δεν αγωνίζεται για κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα, αλλά δείχνει ότι το φάρμακο της λιτότητας είναι αναποτελεσματικό σε κάθε μήκος και πλάτος της Ευρώπης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: