Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Δώσαμε – δώσαμε !

Από αρχή της βύθισης των πολλών καλών ανθρώπων στη φτώχεια και την απελπισία, μέχρι και τα μέσα του 2014, η Ελληνική Στατιστική Αρχή υπολογίζει πως ο Κόσμος της Εργασίας είχε απώλειες που έφτασαν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος αυτών των απωλειών εντοπίζεται από τα μέσα του 2012 έως και τα μέσα του 2014, δηλαδή κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου και αυτό έχει να κάνει αφενός με την υλοποίηση της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας >>>
 




και με την περεταίρω μεγάλη αύξηση της ανεργίας από το καλοκαίρι του 2012 έως και το φθινόπωρο του 2013. 
Αυτές οι απώλειες δεν οφείλονται σε κάποια… φυσική καταστροφή αλλά ήταν το αποτέλεσμα ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου το οποίο δεν έμεινε στα χαρτιά, αλλά βγήκε στα νούμερα.

Στοιχεία, ανάλογα με αυτά που αφορούν τις απώλειες του Κόσμου της Εργασίας, που να αφορούν τα… αποθεματικά των ανώτερων μεσαίων στρωμάτων και των πολύ πλουσίων δεν υπάρχουν, ενώ δηλαδή γνωρίζουμε με σχετική ακρίβεια πότε και πόσα έχασε ο Κόσμος της Εργασίας, ουσιαστικά αγνοούμε, έστω στο περίπου, το που στέκονται τα ανώτερα μεσαία στρώματα και οι πολύ πλούσιοι. 
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά/Βενιζέλου δεν πήραν απολύτως κανένα μέτρο που να στόχευε συγκεκριμένα στο να δημιουργήσει απώλειες στα… αποθεματικά των ανώτερων μεσαίων στρωμάτων και των πολύ πλουσίων. 
Και σου μιλάω για συγκεκριμένα μέτρα, όπως για παράδειγμα απόλυτα συγκεκριμένη ήταν η απόφαση να μειωθεί ο κατώτερος μισθός από τα 750 στα 580 ευρώ. 
Γνωρίζει κανείς κάποιο τόσο συγκεκριμένο μέτρο που να αφορούσε κάποιον που έχει… παρκαρισμένα 7,5 εκατομμύρια ευρώ;

Προφανώς και η συζήτηση για την αλλαγή των όρων των δανειακών συμβάσεων, η ακύρωση της στεγνής λιτότητας, η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του Κόσμου της Εργασίας, της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος, δεν είναι τεχνικού τύπου
Είναι μία πολιτική μάχη, στην οποία όμως είναι χρήσιμα και τα στοιχεία και από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι και ποιες πλήρωσαν, μέχρι τώρα, στα σπασμένα του… πάρτι. 
Είναι ξεκάθαρο ότι τώρα ήρθε η σειρά άλλων να πληρώσουν. 
Έτσι κι αλλιώς ότι είχαν να δώσουν οι πολλοί καλοί άνθρωποι το έδωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: