Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο το "ΣΥΝ ΣΕ ΟΛΑ"

Κ. Ιγγλέζη: Έρχεται πρόγραμμα - «απάντηση» στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές 
Ένα εναλλακτικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, σε αντιστάθμιση των μέτρων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό που θα αφορά τους αγροτοκτηνοτρόφους και θα εφαρμοστεί πρώτα στη Χαλκιδική ως «απάντηση» στην καταστροφική επένδυση χρυσού στις Σκουριές, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. «Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα και η Χαλκιδική θα είναι από τους



πρώτους νομούς που θα υπάρξει αυτό το σχέδιο, γιατί ακριβώς πρέπει να παρουσιάσουμε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα σ’ αυτή την καταστροφή που πάει να φέρει η δήθεν επένδυση της Eldorado στον τόπο μας» είπε η βουλευτής Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή των Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστου Μάτη.

Σε ερώτηση τι ακριβώς προβλέπει αυτό το πρόγραμμα και πότε θα εφαρμοστεί, η κ. Ιγγλέζη είπε: «δεν έχω εξουσιοδότηση από τους υπουργούς να αναφέρω κάτι περισσότερο, αλλά είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και κυρίως για τη Χαλκιδική», ενώ χαρακτήρισε τα νέα μέτρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών και κτηνοτρόφων «αναγκαστικά».
«Υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα και θα εφαρμοστούν σύντομα, όμως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσει να γίνει η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσει η διευθέτηση του χρέους» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενη στη Χαλκιδική σημείωσε πως αν προχωρήσει η εξόρυξη δεν θα είναι δυνατή η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, στο βορειονατολικό τμήμα του νομού. 
Απαντώντας στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δ. Καμπούρη, ο οποίος ζητούσε από την κ. Ιγγλέζη, όπως αντέδρασε στην επένδυση χρυσού να κάνει το ίδιο και με τα νέα φορολογικά μέτρα και να τα καταψηφίσει,  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: Ο κ. Καμπούρης κατάγεται από τη Χαλκιδική, αλλά είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και είναι δάσκαλος και όχι κτηνοτρόφος. Υπογράμμισε δε, ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσει να γίνει η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσει η διευθέτηση του χρέους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χρήστος Αδαμίδης, μέλος κινήσεων κατά της εξόρυξης χρυσού: «Ζητάμε παρέμβαση της δικαιοσύνης για ποινικές ευθύνες της εταιρείας»

Δ. Βίτσας: Τελειώνουμε με τους εθνικούς προμηθευτές και τα αλόγιστα εξοπλιστικά προγράμματα

Όλγα Γεροβασίλη: Από την κυβέρνησή μας δεν θα δείτε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας το "χαράτσι" για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ισόβια στον Ι. Σμπώκο για τις μίζες στα εξοπλιστικά - 25 και 20 χρόνια κάθειρξη σε Κάντα και Λεονταρίτη - 25 εκ. ευρώ επιστροφή στο δημόσιο

Κατατέθηκε η τροπολογία για την κατά ένα έτος παράταση φορολογικού ελέγχου σε "ανοιχτές" υποθέσεις

Υπ. Υγείας: Προκήρυξη για 985 θέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: