Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Σκουριές. Κατερίνα Ιγγλέζη: "Προκαταβάλλονται αποφάσεις του ΣτΕ"

"Διεθνή μέσα ενημέρωσης παίζουν παιχνίδια σε βάρος των κατοίκων της περιοχής" κατήγγειλε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη στο Πρακτορείο 104,9 FM  (με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ότι η Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου ακύρωσε κατά πλειοψηφία την επίμαχη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, που έβαζε «λουκέτο» στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές) ενώ Ανακοίνωση για το θέμα, εξέδωσε και το Υπ. Περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Ιγγλέζη, τόνισε:



"...Ο ίδιος ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας χθες το βράδυ διέψευσε ότι υπάρχει απόφαση που να αφορά τις Σκουριές. Δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζονται και προκαταβάλλονται αποφάσεις του ΣτΕ από διάφορα μέσα και μάλιστα από διεθνή πρακτορεία. Την είδηση αυτή τη διέρρευσε το Reuters...  
...μέχρι στιγμής είναι σε ισχύ η προσωρινή απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει την εντολή του υπουργού κ. Σκουρλέτη για παύση εργασιών..."  

"...η τελική απόφαση πρέπει να εκδοθεί άμεσα... πρέπει να εκδοθεί όσο γίνεται νωρίτερα, διότι καταστρέφεται ένας τόπος με μια προσωρινή απόφαση του Τμήματος Αναστολών. Και είναι πολύ μεγάλη η καταστροφή και αυτό το αποδεικνύουν τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος..."

"...τα τελευταία χρόνια ασκείται στις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και στη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, μια πίεση από τις πρεσβείες του Καναδά και των ΗΠΑ στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες εξόρυξης... 
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει...
...οι Σκουριές αποτέλεσαν για τον ΣΥΡΙΖΑ συμβολικό και εμβληματικό χαρακτήρα για το τι είδους επενδύσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα που θα πρέπει να σέβονται το περιβάλλον, τις διεθνείς νομοθεσίες και τις τοπικές κοινωνίες..."

Υπ. Περιβάλλοντος: 
"Δεν έχει γνωστοποιηθεί απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές"

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει σχετική Υπουργική Απόφαση για τη μερική παύση εργασιών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, επισημαίνει το υπουργείο σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Αντιθέτως, τονίζεται, στην ιστοσελίδα του ΣτΕ αναρτήθηκε χθες ανακοίνωση για το θέμα, σύμφωνα με την οποία: «δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί».

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζει ότι σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και αναμένει την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: