Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Σκουριές. Άρθρο-ρεπορτάζ "βόμβα" ! (γελάει κι η ...Ραχήλ Μακρή)

προβοκατορας
ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη 3/11/15 και ώρα 16:47 και ενώ η μούφα "είδηση-διαρροή" για την απόφαση του ΣτΕ, περί "ακύρωσης της απόφασης Σκουρλέτη για τις Σκουριές", έχει διαψευστεί ...από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣτΕ (εδω) πριν από περίπου ένα 24ωρο  (!!!) και την γνωρίζουν οι πάντες (ή τουλάχιστον οι ...ενδιαφερόμενοι), κάποια ...σ. Ιωάννα Λιάπη, πληροφορεί τους (...έγκαιρα και έγκυρα ενημερωμένους) αναγνώστες του iskra.gr, ότι:





[Διαβάστε το άρθρο-ρεπορτάζ "βόμβα"
Δώστε βάση στα υπογραμμισμένα. 
'Ντάξει, σχολιάζουμε κι εμείς (με κόκκινο) λίγο ...προβοκατόρικα...]

Τρίτη 3/11/15 - 16:47 - της Ιωάννας Λιάπη
Μια άκρως δυσάρεστη είδηση κάνει το γύρω στον τύπο και στο διαδίκτυο.
("κάνει το γύρο", επαναλαμβάνουμε, περίπου ένα 24ωρο, μετά τη διάψευσή της !!!) 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έκρινε ως αντισυνταγματική, την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη να αναστείλει τη λειτουργία δραστηριοτήτων στα Μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές στη βάση ορισμένου σκεπτικού.
(...μη μας πεις συντρόφισσα, ότι ξέρεις και το "σκεπτικό" της μούφας... Αυτό, ούτε καν ο ...κομιστής στο "Πρώτο Ψέμα", δεν το υπαινίχθηκε...)

Ο υπογράφων δεν γνωρίζει αν αυτή η δυσμενέστατη απόφαση του ΣτΕ είναι προϊόν μεροληπτικής στάσης υπέρ της Καναδικής εταιρείας χρυσού του Συμβουλίου της Επικρατείας ή αποτέλεσμα πλημμελούς ή επιπόλαιης νομικής βάσης και στήριξης των υπουργικών αποφάσεων για τις Σκουριές. Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ίσως, να καταδείξει προς τα πού γέρνει η αλήθεια ή αν συμβαίνουν και τα δύο.
(αλίμονο, συντρόφισσα... "μεροληπτικό, το ΣτΕ";;; πλάκα μας κάνεις; η κυβέρνηση φταίει για όλα, δεν το ξέρεις; καινούργια, είσαι;;;)

Το βέβαιον είναι ότι η απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αντί να αποτελέσει ένα θετικό βήμα στον αγώνα για να μάθει ένα οριστικό τέρμα στην περιβαλλοντοκτόνα και ασύμφορη επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές, έρχεται εκ των πραγμάτων να προσφέρει αφορμή για τη «δικαίωση» της Καναδικής εταιρείας από το ΣτΕ.
(εδώ μάλιστα, σε παραδέχομαι... η απόφαση του "λουκέτου" Σκουρλέτη, προσφέρει αφορμή για τη «δικαίωση» της Καναδικής εταιρείας στο ΣτΕ (!!!) Τέτοια υποστήριξη το ΣτΕ, ούτε από τον Θεοδωράκη ...Μπομπολάκη, δεν είχε...)

Δεν γνωρίζουμε τώρα ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Υπουργείου και της κυβέρνησης. Όπως μας λένε κάποιοι κύκλοι του Υπουργείου, δεν είναι λίγοι εκείνοι στην κυβέρνηση, ίσως, μάλιστα, να κυριαρχούν, οι οποίοι θεωρούν ότι μνημόνια και αντιπαράθεση με την Eldorado είναι πράγματα ασύμβατα ή και χειρότερα, ότι η επένδυση χρυσού στις Σκουριές είναι επωφελέστατη για τον τόπο και πως δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σοβαρά οι «περιθωριακές» αντιδράσεις «περιέργων», οι οποίες χάνουν, υποτίθεται, συνεχώς έδαφος και στην τοπική κοινωνία.
(...κι εδώ "μπράβο" θα σου πω... το' μαθες το ποίημα, μέχρι και υποψήφια βουλευτίνα, σε βλέπω. Αν μας έλεγες πάντως και τους "κύκλους του Υπουργείου", που σου είπαν τα παραπάνω, ειδικά για ..."περιθωριακές αντιδράσεις περίεργων", θα σου είμασταν ευγνώμονες...)

Το σίγουρο είναι ότι αν η κυβέρνηση δεν λάβει, όπως είχε προτείνει παλιότερα ως Υπουργός ο Παν. Λαφαζάνης, μια σαφή απόφαση για την εκδίωξη της Eldorado 
(ε... εντάξει... εδώ πλέον, το τερμάτισες, συντρόφισσα... εδώ είναι που λέμε ..."γελάει μέχρι και η Ραχήλ Μακρή...!!!)
και στη βάση αυτής της σαφούς απόφασης δεν σχεδιάσει τεκμηριωμένα τα βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσει για να υλοποιήσει αυτήν την κατεύθυνση και συνεχίσει να ταλαντεύεται και να πατάει σε πολλές βάρκες, τότε το παιχνίδι στις Σκουριές το έχει κερδίσει πανηγυρικά η Eldorado και η περιβαλλοντική καταστροφή στη Χαλκιδική θα είναι εφιαλτική.

ΥΓ1. ...είναι φανερό ότι, η iskra.gr, είχε "έτοιμο" το άρθρο, 
για την περίπτωση αρνητικής απόφασης του ΣτΕ 
κι επειδή πάει ...μια μέρα πίσω, το' βγαλε ...σήμερα και θα το ξανα-ανεβάσει ΤΟ ΙΔΙΟ,
αν η οριστική απόφαση είναι όντως ...αρνητική.
Δεν ξέρω αν έχει έτοιμο και άρθρο, σε περίπτωση θετικής απόφασης του ΣτΕ.
Κάτσε και γράφε, από τώρα, Ιωάννα μου. Εκεί θα' ναι τα ...δύσκολα, για σένα...

ΥΓ2. ...μ' αρέσει, που κάθομαι, διαβάζω και σχολιάζω, 
ένα "φανταστικό" άρθρο-ρεπορτάζ, 
βασισμένο σε μια μούφα είδηση... σ' ένα ...σοβαρό (πάντως) site !!!
Μαζοχισμός. 
Α και για να μη λέτε ότι, η ...δουλειά του προβοκατορα, είναι ευκολάκι...


Δεν υπάρχουν σχόλια: