Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Από τα βήματα της συμφωνίας στα άλματα της ανάπτυξης

Το νέο πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης
Μισθολογικές ωριμάνσεις ανά διετία για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους / Αποσυνδέεται το βαθμολόγιο από το μισθολόγιο / Από το Εθνικό Μητρώο των δημοσίων υπαλλήλων με ιδιαίτερα προσόντα θα επιλέγονται οι διοικήσεις οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου / Αμφίδρομη αξιολόγηση για τους υπαλλήλους και συλλογική αυτοαξιολόγηση για τις δομές με βάση τους πολίτες - χρήστες των υπηρεσιών τους / Μείωση 10% του βασικού μισθού των βουλευτών, που συμπαρασύρει τις αμοιβές του σημερινού και του παλιότερου πολιτικού προσωπικού
Από τα βήματα της συμφωνίας στα άλματα της ανάπτυξης
Απ' ό,τι φαίνεται δύσκολα θα κλείσουν αύριο στο Eurogroup όλα
 



τα ζητήματα για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους θεσμούς
 Η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί άνευ όρων απαιτήσεις που θα πλήξουν κοινωνικά στρώματα που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες επιβίωσης.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, η συμφωνία θα πρέπει να ολοκληρωθεί, διότι η χρηματοδότηση σε αυτή τη φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι ζήτημα στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία. 
Ες αύριον λοιπόν τα νέα. Ασφαλώς έχει ιδιαίτερη σημασία οι όποιοι συμβιβασμοί σε οικονομικά θέματα, όπως είναι αυτά των κόκκινων δανείων και των ισοδυνάμων, αντί του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, να μην δημιουργούν επιπλέον ύφεση, μόνιμες βλάβες και οδύνες.

Στη φάση που βρίσκεται η χώρα, και συγκεκριμένα η οικονομία της, η μόνη οδός απεμπλοκής από τις ανελαστικές μνημονιακές δεσμεύσεις είναι η δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας και η σταδιακή αύξηση των εισοδημάτων. 
Όσο ταχύτερα και επιτυχέστερα γίνονται τα άλματα αυτά, τόσο πιο γρήγορα και η ελληνική κοινωνία θα ανακουφιστεί, με διάθεση να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ζωής.
Το έργο αυτό δεν είναι εύκολο, διότι στην κουλτούρα της ελληνικής Αριστεράς δεν υπήρχαν παιδεία και ανεπτυγμένες ιδέες για την αρμονική δημοκρατική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Αυτό άλλωστε γίνεται φανερό από αντιδράσεις διαφόρων ομάδων. Αντιδράσεις που δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψιν τους τα πραγματικά ζητούμενα, αυτά που ανέθεσε ο ελληνικός λαός να επιλυθούν από την κυβέρνηση Τσίπρα. 
Και στη συγκεκριμένη επιλογή η απαίτηση των πολιτών προς τον πρωθυπουργό, είναι να σταματήσει την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου από τους κάθε λογής διαπλεκόμενους.

Ποια όμως είναι η κουλτούρα των υπολοίπων κομμάτων και πόσο δημιουργική και χρήσιμη μπορεί να είναι η συνεισφορά τους στο εθνικής σημασίας σχέδιο; 
Πώς, συγκεκριμένα, αντιδρά η αξιωματική αντιπολίτευση; 
Δυστυχώς, οι συνήθειες και οι δεσμεύσεις, όπως αναπτύχθηκαν στα χρόνια των κοκορομαχιών του δικομματισμού για τις εναλλαγές στην εξουσία, καθηλώνουν την αντιπολίτευση σε παθητικό ρόλο, συχνά υπονομευτικό των εθνικών αναγκών.
Το περιστατικό με τις αντιδράσεις της ηγεσίας της Ν.Δ. στην υπόθεση Φίλη και τον ξυλοδαρμό του Κουμουτσάκου είναι αποκαλυπτικό της κρίσης που αντιμετωπίζει το κόμμα αυτό, που θέλει να θεωρείται και δημοκρατικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος. 
Οι πολίτες όμως γνωρίζουν καλά την κατάσταση και κατανοούν τις δυσκολίες. 
Όσοι μείνουν κολλημένοι στις παλιές τους μικροκομματικές συνήθειες, κακό του κεφαλιού τους.


Αλ. Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: 

Θα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία των αδυνάτων


«‘Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Π.Γ

«Η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας:
Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: