Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Σκουριές. ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Αγαπητοί φίλοι, απευθυνόμενοι σε όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του καθηγητού Α.Π.Θ κου Βαρδουλάκη στο βιβλιοπωλείο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ στις 05/11/2015 (Θεσσαλονίκη) με θέμα : "Ο τρόπος μεταβίβασης των 317.000 στρεμμάτων της Χαλκιδικής από το Δημόσιο προς την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ" σας ενημερώνουμε ότι επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά τα παρακάτω γεγονότα της μεταβίβασης
1. Η τιμή απόκτησης των 317.000 στρεμμάτων της Εταιρίας από το Δημόσιο, ήταν 11.000.000€ (στα 317.000 στρέμματα συμπεριλαμβάνονται φυσικά ο υπόγειος ορυκτός πλούτος, οι ήδη προϋπάρχουσες εγκαταστάσεις, ένα ολόκληρο χωριό το Στρατώνι και ο δασικός πλούτος κλπ).



2. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρεμβαίνει επιβάλλοντας στην Εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ επιπλέον καταβολή υπέρ του Δημοσίου, 15.500.000€, χαρακτηρίζοντας την συναλλαγή ως "ασυμβίβαστη με την εσωτερική αγορά". 

3. Το Ελληνικό Δημόσιοναι σωστά διαβάζετε, το Ελληνικό Δημόσιο, προχωρά σε ένσταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης (αρμόδιος Υπουργός ο κος Παπακωνσταντίνου). 

4. Γενικώς, ότι έχει σχέση με την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ αφ' ενός και το ΔΗΜΟΣΙΟ αφ' ετέρου, στην κατάλληλη στιγμή, σε χρόνο και τόπο για τις ανάλογες υπογραφές, το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπούνταν κατά σύμπτωση και από τους : Τσοχατζόπουλο, Πάχτα, Παπακωνσταντίνου

5. Σχόλιο εκτός ομιλίας: Εάν υλοποιήσουμε τον πίνακα διατίμησης δασικών προϊόντων του διαχειριστικού έτους 2015, του Υπουργείου Παραγωγής Ανασυγ/σης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αρ.Πρωτ.: 120791/1233/01-04-2015, λαμβάνοντας υπ' όψιν το είδος των δέντρων της περιοχής, την δασική κάλυψη της περιοχής κλπ, μόνο ο δασικός πλούτος της περιοχής ως προς την ξυλεία, ξεπερνάει το 1,8 δις ευρώ περίπου, χωρίς να εκτιμηθεί η αξία των πολλών άλλων επιδράσεων των δέντρων στο περιβάλλον (οξυγόνο, νερό, χώμα, πανίδα κλπ) ! 
Για το αυταπόδεικτο της ανωτέρω παράνομης συναλλαγής, θα θέλαμε να αποδεχθούμε το οποιοδήποτε ανθρώπινο λάθος στην παραπάνω εκτίμηση και έστω ότι το 1,8 δις είναι μόνο 1 δις. 
Πόσο απέχει το 1 δις από τα 11 εκατομμύρια της συναλλαγής; 

Αυτά, για να συνειδητοποιούμε πώς ξεκίνησε η όλη ιστορία Σκουριές της Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας πάντα βέβαια ότι οποιαδήποτε οικονομικά μεγέθη είναι μηδαμινά, συγκρινόμενα με την απειλή καταστροφής της ανθρώπινης ύπαρξης.

Προς τεκμηρίωση των ανωτέρω, παραθέτονται οι παρακάτω σελίδες :


Σωτηρίου Κωνσταντίνος
Μέλος Επιτροπών Αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού - χαλκού

Δεν υπάρχουν σχόλια: