Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ασφαλιστικό: Η μητέρα των μαχών /// Ειδήσεις

Διαβάστε από την avgi.gr
Συνέδριο τον Απρίλιο αποφάσισε η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ
Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σήμερα το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
Παράλληλο πρόγραμμα: Τα δικά μας προαπαιτούμενα





Π. Ρήγας: Ο αγώνας με τη διαπλοκή θα είναι ανυποχώρητος
Η Λεπέν δεν κέρδισε καμία περιφέρεια - "Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς δεν έχει εξαλειφθεί"
Τα σενάρια για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Ασφαλιστικό: Η μητέρα των μαχών

«Μητέρα των μαχών» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στις τέσσερις συναντήσεις που είχε ώς τώρα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -φράση που διατύπωσε και στις τέσσερις συναντήσεις
Όχι τυχαία ασφαλώς...
Με τον πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας προς κάθε πιθανή κατεύθυνση «δεν κόβουμε συντάξεις». Πιστεύει άλλωστε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει επαρκή επιχειρήματα να πείσει την άλλη πλευρά (για εξοικονόμηση πόρων χωρίς περικοπή συντάξεων).
Αλλά αν χρειαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υψώσει, μαζί με τον λαό, ασπίδα προστασίας του ασφαλιστικού συστήματος, ασπίδα προστασίας των συντάξεων, υπογράμμισε χθες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.

Έτσι, το ασφαλιστικό αναδεικνύεται, χωρίς αμφιβολία, ο δυσκολότερος... κάβος του Ιανουαρίου και μετά από αυτόν ξεκινά η συζήτηση για το χρέος, οπότε και αλλάζει το κλίμα, η ψυχολογία στην οικονομία. 
Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Wall Street Journal" που αποκάλυψε την έκθεση του ESM μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί, σημείωνε εξάλλου ανώτατη κυβερνητική πηγή.
Καθώς όμως έπεσαν στο κενό τα κάθε λογής σενάρια (αποπομπής από τη Συνθήκη Σένγκεν, αποτυχίας στην ανακεφαλαιοποίηση, κατάρρευσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, έως και... Grexit δειλά - δειλά), σενάρια που είχαν κοινό παρονομαστή την κατάρρευση της κυβέρνησης τον Δεκέμβριο, τα ίδια κέντρα (πολιτικά, οικονομικά, μιντιακά) έχουν ήδη ανοίξει το δεύτερο «φύλλο» τους: «Δύσκολος Ιανουάριος περιμένει την κυβέρνηση».

Με αυτό κατά νουν μάλλον, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε τους βουλευτές ότι θα πρέπει να αναμένουν ένταση των αντι-κυβερνητικών επιθέσεων το επόμενο διάστημα
Η κυβέρνηση πάντως θα προχωρήσει στο πρόγραμμά της, είτε λέγεται αυτό παράλληλο πρόγραμμα είτε εφαρμογή ψηφισμένων νόμων, ένας από τους οποίους είναι η διευθέτηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Σε αυτό το τελευταίο ειδικότερα, η κυβέρνηση θα αναμείνει την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής νέου αρχηγού στη Ν.Δ. για να προχωρήσει στη συνέχεια η ανασύνθεση του ΕΣΡ, αλλά αν δεν συναινέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, πρέπει να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: