Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το ασφαλιστικό

Απεργιακός πυρετός σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που πρωτοστατούν στην κινητοποίηση, καλούν σε μαζική συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. "Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας, ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, στη φοροεπιδρομή, στις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα ενάντια




στα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου" τονίζει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ. "Το αντιδραστικό νομοσχέδιο" της κυβέρνησης "μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού" υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11 το πρωί. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου.
Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).
Ξεχωριστή συγκέντρωση με σύνθημα "Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο" θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: