Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τέτοια παντοκρατορία της μονοφωνίας, ούτε στη Βόρεια Κορέα

Τα κανάλια που φόρεσαν αμπέχονο έχουν υιοθετήσει κατά γράμμα την επαναστατική πρακτική. Καμία διασάλευση της τάξης δεν υπάρχει στις διαμαρτυρίες πλέον. Όλα είναι αποδεκτά, ακόμα και το σπάσιμο περιπολικού. Παλιότερα θα ύψωναν το δάχτυλο του εισαγγελέα παραληρώντας για την έλλειψη αστυνόμευσης και δικαιοσύνης που αφήνει τους ταραξίες ελεύθερους. Σήμερα, όταν ο «ταραχοποιός» φασίστας γίνεται «παλικαράκι» και όμορφος Κρητικός, κανείς πια δεν θυμάται το «καταδικάζετε τη βία απ' όπου και αν προέρχεται;». [Δευτέρα, Mega] Επενδύουν στη φθορά και



η κάθε διαμαρτυρία υπερτονίζεται. 
Ας ενημερώσει κάποιος τους αλληλέγγυους μεγαλοδημοσιογράφους ότι κατάληψη δεν είναι 20 άτομα με ένα πανό έξω από υπουργείο. 
Κατάληψη σημαίνει να μπεις μέσα στο κτήριο, έστω συμβολικά για κάποιες ώρες.

«Ψεύτες» η μόνιμη επωδός που αντιπολίτευση και καναλάρχες καθημερινά προσάπτουν στην κυβέρνηση, με ένα μόνο επιχείρημα, και αυτό από τ' αριστερά (!), πόσο πίσω έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Στο αντικυβερνητικό μένος, τις υπηρεσίες τους κλήθηκαν να δώσουν εξέχουσες τηλεπερσόνες όπως η Ανίτα Πάνια και ο Μ. Φουρθιώτης.

Η γνωστή για τις επιτυχημένες προβλέψεις της MRB (στις πρόσφατες εκλογές που προέβλεπε έδινε από 25% σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.) έκανε το χαμόγελο να ανθήσει και πάλι στα χείλη της Τρέμη με το προβάδισμα στον Κυριάκο. Αλλά και στήλη "επιθυμία νίκης";

Προκαλεί η Χ.Α. στη Βουλή και στους δρόμους, ενώ ο Πάγκαλος ξεπερνά τον Βορίδη στην εκτίμηση των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα, μιλώντας για 90%, ενώ ο Βορίδης μόλις για 60%!

Βρέθηκε και ένας υπερασπιστής του σεκιουριτά στον ΗΣΑΠ για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον επιβάτη, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σκρέκας. Ήθελε να ακούσει και τη δική του πλευρά!

Επέστρεψε και ο Άδωνις στο πάνελ του Παπαδάκη και επανήλθαν όλα σε μια μόνιμη προεκλογική τηλεοπτική κανονικότητα.

Ο Ρωμανιάς αναπαράγει Βρούτση, ο Παπαδάκης συνδέει το ασφαλιστικό με το προσφυγικό, ο Καραγκούνης ισχυρίζεται ότι «δεν έπεσε καμιά βόμβα στη Συρία(!)». 
Ο Καμπουράκης μονολογεί: «Για την κυβέρνηση οικονομικό πρόβλημα δημιουργούν μόνο οι αγρότες», ο Μπογδάνος λέει τον Φίλη «χουντικό».

Πόσο παρακάτω; Τόσο που και ο σχολιασμός δίνει μια κάποια αξία στην ευτέλεια...

Τόσο που να καλείς από δημόσια συχνότητα σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, τους κατοίκους ενός νησιού, σε βιαιοπραγίες εναντίον δημοσιογράφων ξένων καναλιών, με βάση ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες! [Παρασκευή, Mega]

Θρήνος και οδυρμός για τον τόσο επιτυχημένο (στο φακέλωμα και τη στοχοποίηση) κ. Σφακιανάκη. Τέσσερις φορές αθωώθηκε ο Π. Βήχος κερδίζοντας αποζημίωση από το Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, στα οποία κατέφυγε.

Έφριξε η έγκριτη δημοσιογραφία από τις απίστευτες δηλώσεις περί «αυτονόμησης» κύκλων στα ΜΜΕ και ξανάπαιξε το βίντεο από την «πρόσφατη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιογράφους» [Τρίτη, κεντρικό δελτίο ΣΚΑΙ]

Και όλα αυτά γιατί; 
Μαίνεται ο πόλεμος με προπέτασμα τις τηλεοπτικές άδειες και αιτία τον έλεγχο και την αδιατάρακτη συνέχεια της παντοκρατορίας της αντικειμενικής μονοφωνίας που βασιλεύει στη χώρα.

Κατερίνα Μπρεγιάννη - ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: