Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ψάρια στη στεριά ! Ακόμη ένα …καμπανάκι για το περιβάλλον ;;;

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΣΤΗ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
http://respentza.blogspot.com/2010/09/blog-post_5302.html

Ολόκληρα κοπάδια ψαριών –κατά εκατοντάδες- άρχισαν να πηδάνε έξω απ’ το νερό και να καταλήγουν σπαρταρώντας στο πλακόστρωτο, σε μια περίεργη, όσο και τραγική πράξη …μαζικής «αυτοκτονίας»… Συνέβη χθες το βράδυ, στη Ν. Παραλία της Θεσσαλονίκης (πίσω από το μέγαρο Μουσικής) και διήρκεσε περίπου 2 ώρες… Στην αρχή, κάποιοι άρχισαν να τα …μαζεύουν, αλλά όσο περνούσε η ώρα και τα ψάρια «αυτόχειρες» γίνονταν όλο και περισσότερα, ο κόσμος άρχισε πλέον να τα ξαναρίχνει στο νερό, πριν ψοφήσουν… Τα αίτια δεν είναι γνωστά ακόμη, αλλά… --->>>



…κάποιοι ηλικιωμένοι ερασιτέχνες ψαράδες (που ψαρεύουν χρόνια εκεί), έλεγαν ότι έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο και συμβαίνει «…επειδή τα ψάρια καταδιώκονται από μεγάλα ψάρια ‘κυνηγούς’, που μπαίνουν μαζικά τέτοια εποχή στο Θερμαϊκό...»
Οι περισσότεροι όμως, «υποψιάζονταν» κάτι σχετικό με το …περιβάλλον και τη μόλυνση. Και δε φαίνεται να είχαν άδικο, αφού (όπως διάβασα σήμερα το πρωί) «…παρόμοια συμπεριφορά επιδεικνύουν ψάρια όταν εγκλωβίζονται σε πολύ ζεστά νερά, τα οποία επιπλέον λόγω μόλυνσης δεν έχουν αρκετό οξυγόνο στη σύστασή τους. Αυτό προκαλεί ενός είδους ασφυξία στα ψάρια, τα οποία προσπαθούν να δραπετεύσουν από το "πνιγηρό" αυτό περιβάλλον...»

Διαβάστε σχετικά και δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο

Δεν υπάρχουν σχόλια: