Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Βρε δεν πάτε να ...ΞΑΝΑ - περαιωθείτε !

Έχω ξαναπεί (και πείτε με  ...προβοκάτορα), ότι θεωρώ την περαίωση, μια συναλλαγή μεταξύ …απατεώνων (…ναι, ναι, για να μην πω «μαφιόζων»), καλυμμένη με χρυσό περιτύλιγμα… 
Ένας φορολογούμενος (εξ’ ορισμού …κλέφτης) ανταποκρίνεται στην πρόσκληση ενός κράτους (εξ’ ορισμού «μπαμπούλα» και ανίκανου παρά τους μηχανισμούς του, να εισπράξει τα πρέποντα) και κάθονται να «παζαρέψουν» και να τα βρουν, για να μην…(τι;) --->>> 



«…άντε βρε …κλεφτράκο, πλήρωσε κάτι τις …κι ότι έκλεψες, έκλεψες… σκίσε τα βιβλία σου και …ντέφι να γίνει…» σου λένε κι εσύ …ανταποκρίνεσαι… έχεις ευθύνη γι’ αυτό, φίλε …περαιωμένε, μην το παίρνεις στο …ντούκου.

Κι αυτοί; Όλο …σάλια κι όλο γλύκες, αφού καλά …εισπράξανε, για να ξεχρεώσουνε κάνα δανειάκι… 
Προσέξτε τη …γλώσσα που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του:   

«Ευχαριστούμε τους φορολογούμενους για τη μαζική ανταπόκρισή τους. 
Ζητάμε την κατανόησή τους για τυχόν σφάλματα ή καθυστερήσεις που αφ’ ενός οφείλονται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία αποστολής μεγάλου αριθμού σημειωμάτων, που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά, αφ’ ετέρου στο μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία… 
Προκειμένου, δε, να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έλαβαν μέχρι σήμερα εκκαθαριστικό σημείωμα, μπορούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, να προσέλθουν στις οικείες ΔΟΥ και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση…» 
καταλήγει, δίνοντας και την απαραίτητη …παράταση, που όσο ήταν στην αβεβαιότητα (για την ανταπόκριση), μας έπρηζε ότι «δεν θα δοθεί»
 

Κατά τα’ άλλα:
Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο κάνει λόγο για “μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις και επαγγελματίες”.
Αυτονόητο είναι πως όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διόρθωσης του αρχικού σημειώματος ή αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, διατηρούν το δικαίωμα υπαγωγής τους σε αυτήν, οι δε ΔΟΥ είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν το σχετικό σημείωμα  μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2011.

Η αποδοχή-καταβολή του αναλογούντος ποσού μπορεί να γίνει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2011. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για δικαστικές εκκρεμότητες.

ΠΗΓΗ   

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

προβοκάτορα οι επαγγελματίες πάνε και δίνουν τα λεφτα για την περαίωση γιατι φοβούνται.
Ξέρουν ότι αν πέσουν στα χέρια εφόρου με την παραμικρή παράβαση,άμα γουστάρει θα τους ξεσκίσει.
Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία να την γλυτώσουν και να βγουν καθαροί για τα προηγούμενα χρόνια.
Πάντως είναι γεγονός ότι κάτι μικρομαγαζάτορες όπως στην περιοχή μας έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τη νύφη αυτό το καιρό και είναι έτοιμοι να κλείσουν.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, φίλε.
Το «φοβούνται», είναι η λέξη που τα λέει όλα.
Κι όπως είναι δομημένο το σύστημα, ευνοεί τους συστηματικούς φοροφυγάδες, ενώ ο «μικρός» για να …σώσει κι αυτός, ότι μπορεί, γίνεται «γρανάζι» του συστήματος…