Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Η τάξη των νεοαστέγων... Τουλάχιστον 20.000 στο δρόμο !

Τους 20.000 φαίνεται πως ξεπερνούν οι άστεγοι στη χώρα μας σύμφωνα με εκτιμήσεις, με τους μισούς από αυτούς να βρίσκονται στην Αθήνα. 
Σύμφωνα με τη συντονίστρια του προγράμματος για τους αστέγους της ΜΚΟ «Κλίμακα», Άντα Αλαμάνου, ο αριθμός αυτός δεν αναφέρεται μόνο σε όσους κοιμούνται στα παγκάκια, αλλά και σε όσους αντιμετωπίζουν επισιτιστικά προβλήματα ή ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η κρίση έχει δημιουργήσει μια νέα τάξη αστέγων, τους νεοάστεγους. Πρόκειται για ανθρώπους 28 έως 50 ετών,--->>> 




οι οποίοι είχαν ένα καλό βιοτικό επίπεδο και λόγω της οικονομικής συγκυρίας βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη, στους δρόμους. Η Α. Αλαμάνου εξηγεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, λόγω των χρεών και λόγω της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 10.000 άστεγοι. Από αυτούς οι 3.000 κοιμούνται στα παγκάκια της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι από τους 2.500 αστέγους είναι στην ηλικία των 50 ετών, ή είναι ανύπανδρες μητέρες.

Εκτός από τα προβλήματα διαβίωσης, οι άστεγοι αντιμετωπίζουν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Το 85% των αστέγων υποφέρει από κάποια μορφή κατάθλιψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: