Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Χαλκιδική. ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή, για το Περιφερειακό Ιατρείο Ορμύλιας ...

Ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Ορμύλιας Ν. Χαλκιδικής  κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου  προς τον αρμόδιο υπουργό. Το κείμενο της ερώτησης:
Θέμα: Ελλείψεις προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Ορμύλιας Χαλκιδικής.
Προβλήματα στην λειτουργία του, λόγω έλλειψης προσωπικού αντιμετωπίζει το Περιφερειακό Ιατρείο Ορμύλιας Χαλκιδικής. Το Ιατρείο ανήκει στο Ε.Σ.Υ. Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής και καλύπτει τα ιατρεία
Μεταμόρφωσης, Βατοπεδίου, Ορμύλιας και Γερακινής. --->>> 
 
Για το ιατρείο προβλέπονται 2 οργανικές θέσεις γιατρών γενικής ιατρικής.

Λόγω μετακίνησης της μιας γιατρού, η οποία έγινε Διευθύντρια στο ΕΣΥ Κασσανδρείας, έχει δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα στην λειτουργία του ιατρείου και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, καθώς ούτε οι δύο γιατροί που προβλέπονται δεν αρκούσαν για την σωστή λειτουργία του ιατρείου και τώρα έχει μείνει μόνο ένας. 
Οι γενικοί γιατροί του Περιφερειακού Ιατρείου Ορμύλιας καλούνται να εξυπηρετήσουν τους 4.800 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι τριπλασιάζονται κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Η κατάσταση αυτή φέρνει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, αλλά και το προσωπικό του Ιατρείου που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του.
Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τομέα της Υγείας, που την αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα και αδιαφορεί για την υγεία του λαού, που ως κοινωνικό αγαθό πρέπει να παρέχεται δωρεάν αποκλειστικά από το κράτος με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πολιτική που ενδιαφέρεται μόνο για τα ολοένα και αυξανόμενα κέρδη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε να καλυφθεί άμεσα η θέση του γενικού ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Ορμύλιας και τι άλλα μέτρα θα λάβει ώστε να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την σωστή λειτουργία του Ιατρείου.

Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης
Σοφία Καλαντίδου
Γιάννης Ζιώγας

Δεν υπάρχουν σχόλια: