Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: αυξάνονται τα θύματα και ο πυρηνικός κίνδυνος...

Νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας της Φουκουσίμα καταστρέφοντας το περίβλημα του πυρήνα του αντιδραστήρα και προκαλώντας διαρροή ραδιενεργών υγρών και ατμού. 
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμα ότι η ραδιενεργός μόλυνση στην ατμόσφαιρα γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, έχει αγγίξει πλέον τις 400 μονάδες και διαρκώς κλιμακώνεται. 
«Χαμηλά» επίπεδα ραδιενέργειας εντοπίστηκαν και στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκιο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την κυβέρνηση. Στην ατμόσφαιρα πάνω από το Τόκιο --->>> 



ανιχνεύτηκε ιώδιο και καίσιο, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν αυτό συνδέεται με το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στα βορειοανατολικά.

Σε δεκάδες χιλιάδες μπορεί να ανέλθουν οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που σάρωσε τη βορειοανατολική Ιαπωνία, ενώ ο επίσημος απολογισμός μέχρι στιγμής κάνει λόγο για 2.400 θύματα. 
Τα θύματα σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις μπορεί να φτάσουν και τις 10.000, συμπεριλαμβανομένων και εκατοντάδων τουριστών που αγνοούνται, ενώ πολλές απομακρυσμένες πόλεις και χωριά δεν τις έχουν προσεγγίσει ακόμη τα σωστικά συνεργεία. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΤΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: