Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το ΚΚΕ για την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες... (video)

απο το Βαθύ Κόκκινο
Στο βίντεο που παραθέτουμε, ακούμε δια στόματος της Αλέκας Παπαρήγα τις θέσεις του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε μεγάλο βαθμό έχει δικαιωθεί η πάγια θέση του ΚΚΕ για την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και οι εκτιμήσεις, αυτού του κόμματος, αφού ακόμα και πριν τις εκλογές του 2009 το ΚΚΕ έκανε λόγο για τις αντεργατικές θύελλες που έρχονται, εξ αιτίας της επερχόμενης επίθεσης του καπιταλιστικού συστήματος στην εργατική τάξη, άσχετα ποιο αστικό κόμμα θα κέρδιζε τις εκλογές.--->>> 



Στην κατακλείδα της τοποθέτησής της η γ.γ του ΚΚΕ δήλωσε ότι «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει στον δρόμο της απειθαρχίας και της ανυπακοής. Δεν θεωρούμε ότι περιβάλλονται με νομιμότητα οι αποφάσεις αυτές, είτε αφορούν την Ε.Ε, είτε την ελληνική κυβέρνηση. Η νομιμότητα είναι τυπική και απ’ αυτή την άποψη, το λαϊκό κίνημα μόνο με όρους αντεπίθεσης και ρήξης μπορεί να βάλει κάποιο φρένο».
Τώρα για το αν οι μορφές πάλης που χρησιμοποιεί αυτό το κόμμα, είναι αυτές που απαιτούν οι καιροί και αν η τακτική του στο γενικότερο εργατικό κίνημα ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κόσμος της δουλειά, τα λαϊκά στρώματα είναι μια άλλη συζήτηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: