Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σειρά κινητοποιήσεων για οικονομική πολιτική και ιδιωτικοποιήσεις...

Σε στάση εργασίας ΣΗΜΕΡΑ οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ
Στα σχέδια της κυβέρνησης για αποκρατικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης αντιδρούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2:30 το μεσημέρι. Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους θα κάνουν και πορεία από τα γραφεία της ΕΥΑΘ μέχρι το δημαρχείο, με ενδιάμεση στάση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου. Στη συνέχεια θα καταθέσουν τις απόψεις τους στο δημοτικό συμβούλιο. --->>>





Απεργία ΣΗΜΕΡΑ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίησή του. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητεί άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών. 

Απεργούν οι οδηγοί των ΕΛ.ΤΑ. Σε πενθήμερες κινητοποιήσεις
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι οδηγοί των Ελληνικών Ταχυδρομείων, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας, ρεπό που δεν αποδίδονται και ελλιπές προσωπικό στα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, η απεργία άρχισε την Κυριακή στις 22:00 και θα διαρκέσει πέντε ημέρες. «Ζητούμε συγνώμη εκ των προτέρων από τους πολίτες για την όποια ταλαιπωρία υποστούν εξ αιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων μας. Δεν είναι στις προθέσεις μας η δημιουργία προβλημάτων στο κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό άλλωστε εξαντλήσαμε κάθε προσπάθεια – μέχρι και την τελευταία στιγμή – να μην φτάσουμε στις απεργίες, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση από την διοίκηση του ΕΛΤΑ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ
Με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ τις κινητοποιήσεις τους κατά των σχεδίων για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Μετά την κατάληψη του διοικητικού μεγάρου του ΟΤΕ την Παρασκευή η ΟΜΕ-ΟΤΕ προγραμματίζει και συλλαλητήριο την Πέμπτη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, δίνοντας ραντεβού στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ έχουν εξαγγείλει και καταλήψεις υπηρεσιών του Οργανισμού πανελλαδικά.

Στους δρόμους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα
Τη δική τους απάντηση στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα δώσουν το Σάββατο τα συνδικάτα με συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Παράλληλα σχεδιάζεται 24ωρη απεργία για τις 21 Ιουνίου. Στο συλλαλητήριο έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

απο newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: