Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Βελβεντό Κοζάνης: για τη Λαική Συνέλευση της 24/6...

Άλλη μια μεγάλη τακτική λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/6/2011 στο Βελβεντό. Η κοινωνία μας, ανταποκρίθηκε για ακόμα μια φορά στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών συμμετέχοντας ενεργά τόσο στη διαμόρφωση όσο και στη λήψη των αποφάσεων. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το τουριστικό περίπτερο «ΜΕΤΟΧΙ», καταδεικνύοντας την ενότητα και την ομοθυμία της κοινωνίας μας στον αγώνα που αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα συνεχίζει για την αυτονομία και ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού. --->>>
 





Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και ΜΚΟ «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» Μανώλης Στεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες της Συντονιστικής Επιτροπής καθώς και στη δράση της εταιρείας από την προηγούμενη λαϊκή συνέλευση (20/3/2011) και μετά.

Παρεμβάσεις έγιναν από την Κίνηση Γυναικών για την ανεξαρτησία του Δ. Βελβεντού καθώς και από την Επιτροπή Νεολαίας, που για άλλη μια φορά δήλωσε δυναμικά παρούσα και μπροστά στον αγώνα για το μέλλον και τα δίκαια αιτήματα αυτής της κοινωνίας. Αμέσως μετά το λόγο πήραν αρκετοί πολίτες.

Το ενδιαφέρον της συνέλευσης κρατήθηκε αμείωτο και όλοι οι συμμετέχοντες συνέκλιναν στην εξής αταλάντευτη θέση που αυτή η κοινωνία βροντοφωνάζει συνεχώς προς κάθε κατεύθυνση: συνεχίζουμε τον αγώνα που εδώ και τρία χρόνια ξεκινήσαμε όλοι μαζί, ενωμένοι και με μια πρωτοφανή για τον τόπο μας ομοψυχία. 
Δε δεχόμαστε την αυτοδιοικητική απαξίωση που μας επιφύλαξε ο «Καλλικράτης», τη στάση του πολιτικού προσωπικού της περιοχής και τις παλινωδίες της κυβέρνησης. Αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας αλήθειας, αξιοπρέπειας και επιβίωσης. Και θα τον συνεχίσουμε μέχρι τελικής δικαίωσης όποτε κι αν έρθει αυτή.

Στο τέλος της συνέλευσης διαβάστηκε και το σχέδιο ψηφίσματος που είχε ετοιμαστεί από τη συντονιστική επιτροπή το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα της λαϊκής συνέλευσης:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ 
για τον Καλλικράτη και το Δήμο Βελβεντού:
Η Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών του Βελβεντού της 24ης Ιουνίου 2011, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Δημοτών
Ομόφωνα αποφάσισε:
1. Εκφράζει την καθολική διαμαρτυρία της, εξ ονόματος σύσσωμης της Παμβελβεντινής κοινωνίας, για τον «Καλλικράτη» που εντελώς αναίτια απένταξε το Δήμο Βελβεντού από τους αυτόνομους Δήμους που το Υπουργικό Συμβούλιο παρουσία του Πρωθυπουργού πρότεινε.
2. Θέτει στα νέα δεδομένα που πιστοποιούν την διαχρονική αυτοδιοικητική λειτουργία και αξία του Βελβεντού, την διάκριση και την ένταξή του στο Πανευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Βιώσιμων Πόλεων, που εξασφαλίζει μια σαφή εξωστρεφή πορεία στο μέλλον. Για τη συμμετοχή μας στο δίκτυο αυτό ήδη εργαζόμαστε συστηματικά και εθελοντικά και δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε υπονόμευση της προσπάθειας αυτής.
3. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα της περιοχής μας μέσα από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και ΜΚΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ», η οποία διοικείται από 13μελές Δ.Σ. και στην οποία συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται εθελοντικά 2500 ενήλικοι δημότες, που εκπροσωπούν το σύνολο της κοινωνία μας και η οποία δεν αποδέχεται την κατάργηση του Δήμου Βελβεντού, ούτε και τη διοίκησή του από ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε 22 ψήφους στο Βελβεντό, πολύ δε περισσότερο από ένα τοπικό συμβούλιο που ψηφίστηκε από 59 πολίτες σε σύνολο 3.300 ψηφοφόρων.
4. Διεκδικούμε την ανεξάρτητη θέση του Δήμου μας και είμαστε άπαντες ενωμένοι, πέρα από κόμματα και πολιτικές απόψεις και απαιτούμε να ληφθούν υπόψη οι 3040 υπογραφές των δημοτών υπέρ της ανεξαρτησίας και αυτονομίας του Δήμου μας, τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις όλων των Λαϊκών Συνελεύσεων, οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και επιτροπών, οι 2500 προσωπικές επιστολές δημοτών και φορέων στον Πρωθυπουργό, οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, η αποχή μας σε ποσοστό 98% από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, που αποφασίστηκε με το δημοψήφισμα της 4ης Ιουλίου 2010 (Όχι στη Συνένωση – Όχι στη συμμετοχή στις εκλογές με ποσοστό 95,64%) καθώς και τα ουσιαστικά και ακλόνητα επιχειρήματα μιας ολόκληρης και βιώσιμης κοινωνίας, της οποίας η πορεία, αν δεν αλλάξει το καθεστώς, προδιαγράφεται φθίνουσα με την παλινωδία των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας.
5. Διεκδικούμε πολιτική λύση στο πρόβλημά μας και απαιτούμε να δοθεί η λύση αυτή μετά από συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα λάβει υπόψιν τα γραπτά και προφορικά αιτήματά μας που διαχρονικά έχουμε καταθέσει στις προηγούμενες Κυβερνήσεις.
6. Συνεχίζουμε ενωμένοι αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα τον δίκαιο αγώνα μας.
7. Το ψήφισμα αυτό να σταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό και Υφυπουργό Εσωτερικών, στους βουλευτές του Νομού, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στα Μ.Μ.Ε.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: