Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Χαλκιδική. Δ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ. Δελτίο Τύπου της μείζονος μειοψηφίας...

"Έργα βιτρίνας με φωτογραφικές διαδικασίες ανάθεσης"
Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή Πολυγύρου δημοσίευσε απόφαση θεσμικού οργάνου της (Δημοτικού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής) χωρίς να αναφέρει σ' αυτήν τις θέσεις της Μειοψηφίας.
Στην προκλητική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για "αντικατάσταση του φωτισμού στο Δημαρχείο και στις εισόδους της πόλης του Πολυγύρου", αντί του ποσού των 73.000 (!!!) €, αναφέρεται "σκέτα" η αρνητική ψήφος μας!
Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για ποιους λόγους ψηφίσαμε αρνητικά. Καταψηφίσαμε την απόφαση γιατί:
-Θεωρούμε ότι είναι πρόκληση σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας, που εργαζόμενοι στο Δήμο μένουν απλήρωτοι, και που προτείνεται σύναψη δανείου 5.000.000,00 € να γίνονται έργα "βιτρίνας"! Γιατί έργο "βιτρίνας"¨είναι η αντικατάσταση --->>>
 




 του υπάρχοντος φωτισμού.
-Με 73.000,00 € θα μπορούσαν να γίνουν ένα-δύο μικρά έργα από δεκάδες που έχουν απόλυτη ανάγκη τα Δ.Δ. του Δήμου μας.
-Η όλη διαδικασία έγκρισης των τεχνικών προδιαγραφών και της ανάθεσης του συγκεκριμένου έργου μοιάζει απόλυτα "φωτογραφική" και στην οποία δυστυχώς συμμετέχουν και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Τέλος είναι ωμή πρόκληση απέναντι στους Δημότες μας η απόφαση για εκτέλεση τέτοιων έργων, όταν πριν ένα μήνα αποφάσισαν να αυξηθούν τα Δημοτικά Τέλη ως και 200%, με το πρόσχημα ότι "δεν έβγαιναν"!
Αιδώς Αργείοι!
Ο επικεφαλής της μείζονος Μειοψηφίας
Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου
Κων/νος Μπογδάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: