Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Χιλιάδες πολίτες γέμισαν το ήρεμο Σύνταγμα... (video)

Παρά το χημικό πόλεμο που σημειώθηκε την Τετάρτη, ασυνήθιστα μεγάλος ήταν αριθμός  των Αγανακτισμένων πολιτών που έδωσαν το παρών χθες Πέμπτη για 37η  ημέρα στην πλατεία Συντάγματος.
Στο στόχαστρο των συνθημάτων, αυτή τη φορά, δεν ήταν οι πολιτικοί και το Μνημόνιο, αλλά η ελληνική αστυνομία και τα ΜΑΤ, τους οποίους κατηγορούν πως με βάρβαρο τρόπο, προσπάθησαν την Τετάρτη να διαλύσουν το ειρηνικό τους κίνημα.
Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ότι υπάρχουν παντού κρεμασμένα δακρυγόνα, ενθύμια της χτεσινής «μάχης». Οι Αγανακτισμένοι μάλιστα, κατάφεραν --->>>
μέσα σε λίγες μόνο ώρες να ξαναδώσουν στην πλατεία την παλιά της μορφή στήνοντας ξανά τις σκηνές τους και τα ιατρεία που είχαν καταστραφεί.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, παρέθετε δείπνο εργασίας στα μέλη του προεδρείου της Διεθνούς που έφτασαν την Πέμπτη στην Αθήνα για τις εργασίες του Συμβουλίου περίπου 30 μοτοσικλετιστές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το Σύνταγμα προς τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης ήταν έντονη.

Επεισόδια μικρής έντασης τη νύχτα στο Σύνταγμα

Γύρω στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκε αναταραχή στην περιοχή του Συντάγματος, καθώς μικρή ομάδα συγκεντρωμένων έριξε αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, παρ' ότι από τη ΓΑΔΑ, δε δόθηκε τέτοια πληροφορία.

Τα επεισόδια ωστόσο, έληξαν μέσα σε λίγα λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: