Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τρόικα: "ΟΚ" για εφεδρεία, γκρίνια για τα κλειστά επαγγέλματα...

Έντονη επιφυλακτικότητα και δυσπιστία κυριάρχησε στην πρώτη συνάντηση -μετά από σχεδόν ένα μήνα- του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Τρόικα. Από την παρέα των ελεγκτών, από την  έλειπε ο Πόουλ Τόμσεν –δε μπόρεσε να μετάσχει λόγω φόρτου και τον αντικατέστησε ο κ.Φλάναγκαν από το ΔΝΤ- δεν πέρασε απαρατήρητη η καθυστέρηση στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απεσταλμένοι της Τρόικα έδειξαν ενοχλημένοι που παρά τους νόμους και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης,--->>>
 
το άνοιγμα έχει μείνει στα χαρτιά. 
«Είναι εντυπωσιακό που με τέτοια αύξηση της ανεργίας, ελάχιστοι φαίνεται να κατάφεραν να βρουν νέα δουλειά στην αγορά επαγγελματων» παρατήρησαν και τόνισαν πως απελευθέρωση της αγοράς δεν νοείται με πλειάδα διατάξεων και προϋποθέσεων που καταργούν την έννοια του μέτρου. Για το λόγο αυτό ζητά απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, για να απορροφήσει η αγορά την αυξημενη προσφορά εργασίας.

Η κυβέρνηση πάντως πήρε «καλό βαθμό» για δύο κυρίως λόγους: επεσήμανε ότι μέχρι τη Δευτέρα, σε μόλις 2-3 μέρες δηλαδή, καταλήγει στη λίστα των προσώπων που θα τεθούν στην χρυσή εφεδρεία, ενώ παρουσίασε και ολοκληρώνει το νέο βαθμολογιο-μισθολόγιο που θα ισχύσει από 1ης Νοεμβρίου στο δημόσιο.

Επιπλέον, η κυβέρνηση μπόρεσε να επιδείξει στην Τρόικα και το πρώτο «ολοκληρωμένο» μέτρο, από όσα της υποσχόταν εδώ και μήνες για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς το κράτος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους απεσταλμένους της Τρόικα για το ότι δόθηκε εντολή και ήδη άνοιξαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί χιλιάδων οφειλετών, για να μπορέσει να εισπράξει το δημόσιο μέρος από τον «θησαυρό» των 40 δισ.

Ανάμεσά τους, μισθωτοί και δημόσιοι υπάλληλοι που βρήκαν άδειους τους λογαριασμούς τους, καθώς το δημόσιο άφησε στο λογαριασμό που λαμβάνουν την μισθοδοσία τους μόνο 1.000 ευρώ, όσο δηλαδή είναι το ακατάσχετο μέρος του εισοδήματος που προβλέπει ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: