Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Βελβεντό Κοζάνης: ΑΘΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ...

απο Neolaia Velventou
ΚΑΙ ΠΟΥ’ ΣΑΙ ΑΚΟΜΑ… Άλλη μια θλιβερή εικόνα, που χρόνια είχαμε να δούμε και να ζήσουμε στο Βελβεντό… Και τη ζήσαμε κι αυτή φέτος, στο σωτήριο «καλλικρατικό» έτος 2011…
Για την ιστορίαπου πλέον γράφεται με μελανά γράμματα: ο Δήμος Βελβεντού είχε εδώ και μια δεκαετία περίπου υπογράψει σύμβαση με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. (Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας) για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων. Οι κάδοι λοιπόν πλένονταν με το πλυστικό μηχάνημα της ΔΙΑΔΥΜΑ τακτικά (ανά 3-4 βδομάδες) και παρουσίαζαν μια εικόνα άριστη (σε σχέση βέβαια και με τη χρήση για την οποία προορίζονται). Από 1/1/2011 όλα αυτά φυσικά αποτελούν παρελθόν. --->>>





Κι από τότε απλά φοβάσαι ακόμα και να πλησιάσεις τους κάδους. 
Δεν ξέρουμε τί γινόταν στις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας αλλά εμείς είχαμε συνηθίσει αλλιώς. Και η νέα πραγματικότητα είναι εντελώς αποκαρδιωτική.
Βέβαια και εδώ ο εθελοντισμός των βελβεντινών γυναικών προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά η κοροϊδία και η αδιαφορία του Δήμου Σερβίων - …Βελβεντού βαραίνει τη σκέψη όλων.

Άλλο ένα θέμα λοιπόν που αποδεικνύει την καθημερινή υποβάθμιση και μια άνευ προηγουμένου βίαιη οπισθοδρόμηση σε όλους τους τομείς.
Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά όλους όσους μας πέταξαν απαξιωτικά σε αυτή την κατάσταση, αγνοώντας προκλητικά τις εκκλήσεις μας και τους συγχαίρουμε για το έργο το οποίο επιτέλεσαν. Και συνεχίζουν να το επιτελούν προκλητικά!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: