Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

"Μάθετε "γράμματα" παρέα με τους χαλυβουργούς" !

Ο αγώνας των χαλυβουργών σήμερα κλείνει ακριβώς 60 ημέρες απεργίας, με ταυτόχρονες συνεχείς κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις και κυρίως αμείωτη πολύμορφη κλιμάκωση που ξεπέρασε την πύλη του εργοστασίου. 
Ενας αγώνας που έδειξε δύο μήνες τώρα, τη δύναμη που έχει ο ενωμένος και αποφασιστικός αγώνας των εργατών και πως μπορεί να απλωθεί, να επηρεάσει, να πρωτοστατήσει, να γίνει πυξίδα για όλη την εργατική τάξη και τις λαϊκές οικογένειες. Για να απαιτήσουν να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται και αξίζουν, απέναντι στην αδίστακτη εργοδοσία και τις πολιτικές που εξαθλιώνουν, για να εξασφαλίζουν κέρδη. >>> 
 
 
 
 
Και η χτεσινή εκδήλωση, που διοργάνωσε το Σωματείο και η Επιτροπή Γυναικών Χαλυβουργών στο χώρο του εργοστασίου στην οποία παρουσιάστηκε και το βιβλίο «Ο βασιλιάς άνθρακας» του Απτον Σίνκλερ, ήταν ενταγμένη σε αυτόν τον πολύπλευρο αγώνα. Γιατί απευθυνόταν στα παιδιά των απεργών που σήμερα είναι φοιτητές και μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης δηλαδή, για την οποία 60 ημέρες τώρα απεργούν οι πατεράδες τους για να μη βρεθούν τα παιδιά τους να δουλεύουν για 500 ευρώ. Βρέθηκαν εκεί στο χαλυβουργείο και ήρθαν σε άμεση επαφή με τον αγώνα των εργατών πατεράδων τους.

«Μάθετε "γράμματα" παρέα με τους χαλυβουργούς για να αλλάξετε τη κοινωνία. Μορφωθείτε για να ανατρέψετε αυτό το σύστημα, που εκμεταλλεύεται τους πατεράδες σας σήμερα και εσάς τους ίδιους αύριο». Στα λόγια αυτά της Μαρίας Δελλή, στο χαιρετισμό της εκ μέρους της Επιτροπής Γυναικών, αποτυπώνεται χαρακτηριστικά το κλίμα της χτεσινής εκδήλωσης που παρά το τσουχτερό κρύο ζεστάθηκε από τα εργατικά τραγούδια μαθητικών συγκροτημάτων και τα βαρέλια με φωτιές των απεργών.
«Εδώ οι γονείς σας κάνουν ένα μεγάλο αγώνα και θέλουμε να τους στηρίξετε γιατί καταλαβαίνετε ότι με 500 ευρώ δεν μπορεί να ζήσει καμιά οικογένεια», τόνισε χαιρετίζοντας στην εκδήλωση ο Νίκος Χαροκόπος, αντιπρόεδρος του Σωματείου. Ο Θανάσης Παυλάκης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου, τόνισε μιλώντας αμέσως μετά: «Η απεργία εδώ γίνεται γιατί θέλουν να μας πάρουν δικαιώματα. Να ξέρετε ότι αυτή την αδικία θα τη γυρίσουμε πίσω και θα νικήσουμε».

Βιβλίο και τραγούδια που μιλάνε για εργάτες
Αμέσως μετά ξεκίνησε η εκδήλωση που οργανώθηκε από το ΣΑΣΑ, το ΜΑΣ και τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ. Στο χαιρετισμό του ο Ανδρέας Πούλος, μέλος της Γραμματείας του ΣΑΣΑ, μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Αθήνας στο Μεταξουργείο, επισήμανε: «Εμείς, τα παιδιά των εργατών, η μόνη διέξοδος που έχουμε, είναι ο δρόμος που έχουν χαράξει οι πατεράδες σας εδώ και 2 μήνες, ο περήφανος δρόμος του οργανωμένου αγώνα για να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε και έχει στο στόχαστρο την πολιτική που τσακίζει εμάς και τις οικογένειές μας». Και κάλεσε τα παιδιά των απεργών να παλέψουν στο πλευρό των πατεράδων τους.
Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση το βιβλίου «Ο βασιλιάς άνθρακας» με ανάγνωση αποσπασμάτων και με εργατικά τραγούδια από μουσικό συγκρότημα να συνοδεύουν. Στη συνέχεια, δόθηκε στα παιδιά από ένα βιβλίο δώρο για να πάρει τη σκυτάλη μαθητικό συγκρότημα και να ζεστάνει το χώρο με λαϊκά και εργατικά τραγούδια!
  • Χτες, το υπουργείο Εργασίας ενημέρωσε το Σωματείο, ότι η νέα τριμερής συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στη 1 μ.μ. στο κτίριο της οδού Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: