Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το ΥπΕξ της Ρωσίας για ...Εφραίμ !!! (video) και ...απαντήσεις...

Ο Πούτιν, στηρίζει τον ...Ρασπούτιν !!!;;;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις απαντήσεις Κυβέρνησης, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ >>>




Σκληρή απάντηση έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη νέα ωμή παρέμβαση της Μόσχας υπέρ του ηγούμενου Εφραίμ. Απαντώντας το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε, ότι για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων «η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις».
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας αφού αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις»

Έντονα αντέδρασε και το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας για την υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ είναι απαράδεκτη. Ο λαός πρέπει να προβληματιστεί, για το ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα και για ποιο λόγο ενδιαφέρεται γι’ αυτή την υπόθεση η Ρωσική κυβέρνηση».
Ακόμη, το ΚΚΕ επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη και το κόμμα του, αναφέροντας: «Ανεξάρτητα τη γνώμη που μπορεί να έχει ο καθένας για την προφυλάκιση του ηγούμενου, είναι εξωφρενικός και προκλητικός ο ισχυρισμός του Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αν δεν είναι σκάνδαλο η αρπαγή τεράστιων εκτάσεων που ανήκουν στο λαό από τη Μονή Βατοπαιδίου με τη στήριξη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τότε τι είναι; Έτσι είναι τα κόμματα του καπιταλισμού, που σαπίζει. Δεν έχουν ντροπή και τσίπα: Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκάλυψαν τις ευθύνες των κυβερνήσεών τους και το κόμμα του Καρατζαφέρη αθωώνει τους πρωταγωνιστές».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κοινοβουλευτικό του Εκπρόσωπο Θοδωρή Δρίτσα να δηλώνει: «Η νέα παρέμβαση της κυβέρνησης της Ρωσίας στο ζήτημα της προσωρινής κράτησης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου είναι απολύτως απαράδεκτη. Πολύ περισσότερο που ετούτη τη φορά είναι επίσημη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών. Οι σκοπιμότητες είναι εμφανείς και αφορούν την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Ρωσία, αλλά και τις επιδιώξεις της εξωτερικής πολιτικής της. Καμία όμως σκοπιμότητα δεν δικαιολογεί αυτήν την απροκάλυπτη επέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και μάλιστα με ηγεμονικό ύφος και με υποδείξεις προς τις Ελληνικές δικαστικές αρχές». 

Αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Είναι απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκούνται στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ανεμπόδιστα πρέπει να ασκεί το έργο της. Η ατιμωρησία και άλλων υπαιτίων του σκανδάλου του Βατοπεδίου, που προέκυψε από το επίσης απαράδεκτο πολιτικό-νομικό πλαίσιο, δεν δικαιολογεί συμψηφισμούς και μεροληψίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: