Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Χαλκιδική. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κίνησης Πολιτών για το χαράτσι...

Από τις 15 Νοεμβρίου 2011 καθημερινά, η κίνηση πολιτών για το χαράτσι λειτουργούσε στο Δημαρχείο Πολυγύρου.
Ζήσαμε στιγμές αγωνίας, αλλά και υπερηφάνειας, καθώς άνθρωποι διαφόρων ηλικιών και ποικίλων οικονομικών δυνατοτήτων, έρχονταν και κατέθεταν τα δικαιολογητικά για το εξώδικο και την προσφυγή. 
Όμως στις 15 Φεβρουαρίου 2012 μετά την αλλαγή του πλάνου της κυβέρνησης, ότι το ρεύμα δεν θα κόβεται, εάν δεν δώσει εντολή ο κατά τόπους έφορος (μετατίθεται επομένως το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών),>>>
 



κρίνουμε σκόπιμο να σταματήσουμε τη διαδικασία, μιας και δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε νομικά λογαριασμούς που έχουν περάσει τις 60 ημέρες από την ημερομηνία πληρωμής.

Διαπιστώσαμε, ότι όσοι ένοιωθαν να πνίγονται από αυτή τη βία της πληρωμής του χαρατσιού, προσήλθαν και τακτοποίησαν νομικά το θέμα τους. Όσοι δεν ήρθαν, αποδέχτηκαν αυτό το «αντισυνταγματικό μέτρο» με καμάρι, νοικοκυροσύνη και θέλουν ευχάριστα να το πληρώνουν και τα υπόλοιπα χρόνια. Εμείς, στις 15/2/2012 κλείνουμε τα χαρτιά μας και προσδοκούμε να φτάσουμε ως το τέλος, να φτάσουμε μέχρι το δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όλοι όσοι εργάστηκαν επί τρείς μήνες, ήταν εθελοντές. 
Διαθέσανε το χρόνο τους με αγάπη και απεριόριστη αλληλεγγύη. 
Η δικηγόρος, Ευαγγελία Ρόσσιου, εργάστηκε επίσης αφιλοκερδώς. Ήταν η μοναδική από το Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής, που στήριξε αυτό τον αγώνα.
Έχει κερδηθεί ένας αγώνας, μια μάχη, που δόθηκε σε πολλούς Δήμους σε όλη την Ελλάδα και είναι μια νίκη γιατί από το να μην κάνεις τίποτα, είναι σπουδαίο να κάνεις έστω κάτι.
Όλοι εμείς της κίνησης πολιτών, είμαστε υπερήφανοι που ξεχωρίσαμε, μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, αντισταθήκαμε και θα αντισταθούμε σε όλα τα «πρέπει», που μας βάζουν και όλους τους «νόμους» που θα επινοούν για να μας εξαθλιώνουν.
Δεν φοβόμαστε, δεν γονατίζουμε γιατί τούτος ο λαός προσκυνάει μόνο τους νεκρούς του.

P.S.
1. Η κίνηση πολιτών συνεχίζει τον αγώνα.
2. Ισχύουν τα τηλέφωνα που δόθηκαν.
3. Συνεχίζουμε να πληρώνουμε στους επόμενους λογαριασμούς το ποσό που προκύπτει αφού αφαιρεθεί το χαράτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: